keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tulipalo Pariisissa

Pariisin uutisista sen verran, että täällä sattui viime viikolla järkyttävä tulipalo, jossa kuoli ilmeisesti 6 ihmistä (aluksi sanottiin että 5) Järkyttävää siitä tekee erityisesti sen, että kuolleista osa oli nuoria vaihtareita. Yksi kuolleista oli jenkkityttö Chrisin yliopistolta Sciences Po:lta Pariisista. Aftonbladetin sivuilla oli tulipalosta enemmän kertova artikkeli, koska kaksi kuolleista oli nuoria ruotsalaisia. Neljä kuolleista kuoli hypätessään paniikissa pakoon liekkejä.

Pariisissa on paljon vanhoja taloja, joissa ei oo mitään hätäuloskäyntejä. Asuntoihin johtaa vaan kapea portaikko. Mä asun esimerkiksi juuri sellaisessa  tyypillisessä pariisilaistalossa ja vielä ylimmässä, 7.kerroksessa. Tänne on vain yksi kapea portaikko, ei olis kivaa jos portaikko ois tulessa, koska tästä ei vois paeta minnekkään.

mun portaikko

Joten mitä tehdä.... ostaa köysi!! (Chrisin idea) Koska täältä ei muuten voi paeta minnekkään. Kamalia tollaset tulipalot ja vielä et ainaki se ruotsalaistyttö oli tullut tänne opiskelemaan just helmikuussa.

Yhtä todennäköisesti varmaan tosin vois kuolla auton alle jäädessään kuin tulipaloon, ettei sitä liikaa kannata murehtia tollasia. Mutta kyl tollanen uutinen pistää hetkeks hiljaseks...

à bientôt,

Mimi

1 kommentti: