sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Parhaimpien simpukoiden jäljillä

Salut! :)

Ajattelin esitellä teille kolme paikkaa, jossa saa ihania simpukoita, moules. Parhaimmat simpukat söin Normandiassa, kun Manon vei mut meidän Normandian reissulla Deauvillessä kantaravintolaansa maistamaan näitä herkkuja. Pariisissa oli monia loistavia simpukkapaikkoja  ja päätinkin testailla, millaisia simpukkapaikkoja täältä Suomesta löytyy.

1.Merimakasiini, Helsinki

Vein ystäväni Heidin ja hänen ranskalaisen poikaystävänsä Manun Merimakasiiniin syömään kiitoksena uusien huonekalujeni kokoamisesta. Heidille tää paikka oli ennestään tuttu ja odotukset oli siis kovat. Syötiin alkuruuaksi sinisimpukkapannu (10,90e), jossa erikoisuutena se, että simpukat olivat savustettuja. Savustuksen ja valkosipulin yhdistelmä toimi mainiosti ja toivat mukavaa vaihtelua perinteiseen valkoviini-pohjaiseen liemeen. Sen sijaan meidän pääruoka, bouillabaisse klassikko (perinteinen ranskalainen kala-äyriäiskeitto) ei maistunut kyllä ollenkaan bouillabaisselta vaan se oli todella todella tulista, ihan kun sinne ois laitettu jotain tosi vahvaa chiliä. Niin tulista, etten pystynyt sitä oikeastaan edes syömään. Tarjoilija pahoitteli ja saatiin korvaukseksi teet. Palvelu oli ystävällistä ja viinivalikoima hyvä. Ehkä annan tolle paikalle uuden mahdollisuuden ja meen testaamaan toisen kerran jotain muita annoksia. Tuollahan saa myös pääruuaksi simpukoita eli sen voisin käydä kokeilemassa vielä.



sinisimpukkapannut Merimakasiinillä


ylitulinen bouillabaisse, syömättä jäi

2. Belge, Helsinki

Belgen simpukat on olleet mun suosikkeja jo pitkään eli tämä ravintola on jo ennestään hyvin tuttu. Simpukat siellä ovat todella herkullisia, vetävät ihan vähän vertoja jopa Ranskan simpukoille. Belgessä on myös välillä erilliset simpukkaviikot, jolloin moules frites tarjolla useissa eri versioissa. Miinusta Belgessä kuitenkin erittäin hidas palvelu (joka kerta ollut eli ei johdu yhdestä tarjoilijasta), aikaa kannattaa varata siis paljon ja mennä kiireettömällä mielellä. Menin Belgeen lounaalle viime lauantaina ystävieni Elinan ja Anssin kanssa. Kolmen ruokalajin lounaaseen aikaa kului 3 tuntia, laskua saatiin odottaa yli puoli tuntia. Tunnelma oli kuitenkin rento ja kaikki ruuat onnistuneita: alkuun otin Elinan kanssa puoliksi etanoita. Niiden kanssa sai gluteenitonta leipää, jota  oli kiva dippailla etanaliemeen (tätä en voinut koskaan tehdä Ranskassa). Elina söi simpukat valkosipulikermaliemellä ja mä perinteisesti moules marinières, merimiehen tapaan. Molemmat oli herkullisia :) Jälkkäriks tuttuun tapaan jälleen kerran ihanaa crème brûléetä, Anssi söi fondant au chocolat (kuva alhaalla) oli kuulemma hyvää. Miinus myös simpukoiden hinnasta, 21,50€. Ranskassa ehdin tottua syömään simpukoita n.10-12 eurolla. Annos on kuitenkin tosi iso. Miinus siitä, etteivät ota pöytävarauksia.



alkuruuaksi Belgen etanoita

fondant au chocolat
3. Gastro Pub Tuulensuu, Tampere

Tuulensuu on tällä hetkellä tosi IN Tampereella, kaikki haluavat sinne. Paikka oli ihan täynnä, eivätkä ota varauksia klo 19 jälkeen. Menin tänne muutama viikko sitten perjantaina maman kanssa. Tuulensuu on täydellinen paikka näin syksyn ja talven pimeillä keleillä, sillä siellä on viihtyisä ja lämmin tunnelma. Pöydillä on kynttilöitä.  Tänne voi mennä vaan lasilliselle ja muutenkin paikka on tosi rento. Tuulensuussa oli menossa just tollon juustoviikot ja pääsinkin simpukoiden lisäksi testaamaan ihania ranskalaisia juustoja. Tilattiin maman kanssa pienempään nälkään- osiosta etanat sekä sinisimpukat valkoviiniliemessä (11,50e). Vaihtoehtona olisi ollut myös siideriliemi. Tilattiin myös pääruuaksi vuohenjuustosalaatit. Kun saatiin eteemme etanat ja iso annos simpukoita, saatiin onneksi vielä peruttua pääruokatilaus. Simpukka-annos oli nimittäin aivan riittävä viemään nälän ja todella hyvää! Lientä olisi saanut olla vielä enemmän. Etanat oli myös suussasulavia. Jälkiruuaksi valittiin erilaisia juustoja pitkästä erikoislistasta, josta sai vaan rastitella haluamansa juustot ja lisukkeet niiden kanssa. Täydellisen hyvää. Tännekin kannattaa tulla kiireettömällä mielellä, sillä ruokailuun kului aikaa n.3 tuntia ja palvelu oli välillä todella hidasta.


herkullinen etanapannu



Millaisia kokemuksia teillä on näistä paikoista? Tiedättekö muita hyviä simpukkapaikkoja? :) 


Bisous,

Mimi

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla! Sun ajatuksia ja kokemuksia on kiva lukea. Kirjoitat tosi kivasti :)... ja ma rakastan myos simpukoita :P Ihanaa alkutalvea sulle!!

    Katja

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Katja :) ihana saada positiivista palautetta, kannustaa taas kirjoittamaan :) hyvää talven alkua myös!

    VastaaPoista