torstai 7. huhtikuuta 2011

Pukeutumisesta Pariisissa

Coucou! :)

Täällä on nii mahtavaa säätä ollut ja luvattu vaan jatkuvan... Ja mä oon vaa ollu kotona kipeenä. Nice. Onneks voin vaihdella, että mille noista kolmesta parvekkeestani meen ihaileen tota ilmaa. En tosiaan tiennyt et tuolla on noin lämmin ja kun eilen sitten lähdin puolikuntoisena tenttiin, puin päälleni farkut, neuleen ja mustan nahkatakkini (jolla tarkenee Suomessa vielä nipin napin muutaman asteen pakkasellakin). Joo aivan loistava asuvalinta! Nimittäin ulkona olikin aika helle.... Oli vähä tyhmä olo metrossa kun osalla porukkaa oli shortsit ja t-paita. Mut ihmisten pukeutuminen on täällä outoa! Oon kiinnittänyt tähän huomiota heti syksystä alkaen. Täällä porukka puki jo lokakuussa toppatakit päälle, heti kun ilma pikkusen viileni ja ne samat takit on käytössä edelleen. Ja näin vielä eilen metrossa esim. bisnesnaisen, jolla oli paksu villakangastakki päällä, ranskalaisen tytön, jolla oli Monclerin toppatakki jne... Siis ihmisii näkyy edellee näillä ilmoilla talvitakeissa!!  (Moncler tosi suosittu) Ihan kun joiltain puuttuis vaatevarastosta kokonaa syys- ja kevätakit, että on vaan talvitakkeja tai ei takkia ollenkaan. Ja kauheen lämpösesti pukeudutaan noin yleisesti mun mielestä. Ei tosin kauheesti naurata olla nyt kipeenä sen takii et ite puin liian köykäsesti päälle mut hei oikeesti ei tuolla nyt toppatakkii enää tarvita :D

Toinen outo juttu on näiden ihmisten vaateyhdistelmät täällä. Ei oo ollenkaan tavatonta nähdä toppatakkista tyttöä varvassandaaleissa! Oon nähnyt ainakin 10 sellaista tyttöä täällä kuukauden aikana. Jos oisin kehdannut, oisin ottanut kuvan ja laittanut tänne teille todisteeksi. Mun mielikuvissa Pariisi oli pitkään ollut se tyylipääkaupunki, muodin mekka. Tän vuoden aikana on kyl mielikuva siitä karissut pikkuhiljaa. Jos haluaa nähdä oikeesti tyylikkäitä ihmisiä niin kannattaa mennä Milanoon. Siellä on myös mun mielestä Pariisia paremmat shoppailumahdollisuudet.

Mun mielestä myös Suomessa porukka pukeutuu paremmin yliopistolla kuin täällä. Tuntuu välillä, ettei kenenkää muun kengät kopise yliopiston käytävillä kuin mun (en tarkoita tällä sitä, että vaan korkkareilla vois olla tyylikäs).  Tunnistan myös aina ennalta kaukaa kun Satu tulee luokkaan, koska hän käyttää myös korkokenkiä :D Suurimmalla osalla tytöistä on tennarit tai lenkkarit jalassa yliopistolla ja muutenki sellasii vaatteita, joita itse käyttäisin olovaatteina kotona. Joskus haluaisin tietää, kuinka usein ranskalaiset keskimäärin käy suihkussa viikon aikana.... Ällöttävintä on, että osa tytöistä ei pese käsiään ollenkaan vessassa käynnin jälkeen (yli puolet), olen tilastoinut tätä syksystä asti yliopistolla :D

Kuitenkin välillä täällä näkee mitä hienoimpia asuyhdistelmiä, silloin tekisi mieli napata kuva. Joskus mietin, että ehkä toi tyttö on catwalkmalli :) Ihmettelen, miten jotkut naiset jaksaa kävellä 15cm korkkareilla metrossa, kun metrotunneleissa on vaikka kuinka paljon portaita ja itse matkan aikanakaan pääse välttämättä istumaan.

Itsehän olen tällä hetkellä paras puhumaan tyylistä kun miettii millä asuilla olen tämän viikon hengannut. Kauppaan mennessä päälle rakas ratsastustakkini, jalassa tuulihousut ja tennarit ja hiukset siivousnutturalla. Kipeänä ei vaan ole hehkeä olo, joten silloin en jaksa myöskään nähdä vaivaa pukeutumiseni eteen. Toisaalta jos jaksais laittautua kipeänä vähän niin ehkä jo se pelkästään saattais kohentaa omaa oloa, ikäänku huijaisi itseään tunteen olonsa freesimmäks :) Tänään aion uskaltautua illalla ulos syömään, nimittäin Emmalla on synttärit! Varasin meille pöydän Bistrot des Vignesista. Daniel ja Chris tulee mukaan.

En jaksanut siis tänäänkään mennä kouluun. Viikon saldokseni kertyi siis vain tentissä käynti, mitään muuta en ole tehnyt. Analysoin siinä tentissä yhtä Prévertin runoa siitä näkökulmasta, että miten sitä vois hyödyntää ranskan kielen opetuksessa. Analysoin liian yleisellä tavalla, en oikein päässyt tarpeeksi sisälle sen runon ytimeen, koska mulla loppui nenäliinat kesken tentin. Lähdin luokasta ensimmäisenä (koska oli pakko päästä niistämään), mutta onneks sain yhden konseptin täyteen edes jotain tekstiä eli kyllä se varmasti läpi meni. Onneks mun yks koulukaveri Zahia lupas auttaa mua loman aikana koulujutuissa, etten jää jälkeen tän viikon poissaolojen takia :)

Ai nii mikä tärkeintä!! Muistakaa käydä äänestämässä. Oli hieno fiilis käydä eilen äänestämässä Suomen suurlähetystössä. Se sijaitsee 7.kaupunginosassa Place de la Finlanden vieressä. Siellä sai sitte ihan itse sulkea ne kirjekuoret, mihin se ääni laitettiin. Siellä oli kuulemma ollut jopa pieni ruuhka eilen et yllättävän paljo porukkaa käyny äänestämässä, hyvä juttu :) Vaalipiiristä johtuen en voinut äänestää suosikkiehdokastani, mutta tuo vaalimainokseksi kaikille pirkanmaalaisille :)

Koska tunnen itseni nyt varsin laiskaksi, niin alan tekemään koulujuttuja oikein urakalla nyt. Kirjoitan muistiinpanot puhtaiksi ja luen yhden kirjan loppuun (Annie Ernaux: Les armoires vides). Pakkaan myös tavaroita valmiiksi huomista Amsterdamiin lähtöä varten :) Tajusin matkustavani aika paljon tän kevään aikana, oonhan melkein koko ajan jossain reissussa :)  Hyvä kontrasti syksyyn kun sillon en käynyt kun Lillessä ja Suomessa.

Mitä mieltä te ootte pariisilaisten pukeutumisesta?

Hauskaa torstaita! :)

Biz

Mimi

4 kommenttia:

  1. En osaa pariisilaisten pukeutumisesta sanoa, mutta kun lukiossa tuli pariin otteeseen oltua Ranskassa vaihdossa (Lyon & Nancy) niin kyllä myös karisi kaikki luulot "ranskalaisesta tyylikkyydestä" :D tai ainakin nuoret/teinit/nuoret aikuiset pukeutuu ihan ihme teiniuniformuihin, kaikki ihan samannäköisiä, eikä hyvällä tavalla...
    Täälläkin lähdetään huomenna Damiin. Tervetuloa Hollantiin:)

    VastaaPoista
  2. Rii: Hehh hyvä etten oo sitten ainoa havaintojeni kanssa :D ja niinkun sanoit niin nuoret pukeutuu ihan samalla tavalla. Täällä ei näe mitään räikeitä persoonallisia nuoria, kaikki on kuin samassa muotissa. Kiitos ja hauskaa reissua myös Damiin! :) :)

    VastaaPoista
  3. tosiaan meidän siellä ollessa vaihtariperheiden VANHEMMAT yleensä kyselivät hämmästyneinä, että eikö meidän ole vaikea pukeutua aamuisin, kun kaikki pukeudutaan niin eri tavalla ja tyyleillä... "öö, ei oikeestaan" ja heidän mielestään se oli tosi outoa :D Että taitaa olla aika syvällä tuo massateinimeno. Toivottavasti muuten dameilu maistui, oli ainakin ihan superhyvät ilmat! :) dami on vaan niin kiva!

    VastaaPoista
  4. Rii: joo näin suomalaisen silmin tuntuu nimenomaan vaikealta ymmärtää, et miten kaikki täällä haluaa pukeutuu niin massateinisti ja että eikö juuri se oo vaikeaa kun pitää miettii et pukeutuis niin samalla tavalla kun kaikki muut. Kulttuurieroja :D Ja oon samaa mieltä, Dami on niin kiva! :) Tein päivityksen reissusta, katselin sunkin blogista olit laittanut kivoja kuvia Damista :)

    VastaaPoista