tiistai 19. huhtikuuta 2011

Jonotusta Disneyllä - tilastotutkimusta

Salut! :)

Tänään vietimme päivän Disneylandissa Walt Disney Studiosilla ja päätin ottaa päivään erilaisen näkökulman tilastoimalla jonotettavan ajan suhteen laitteissa käytettyyn aikaan. Itse humanistina oon surkee matikassa, mutta Jupi ja Jetro laskivat ja suhteuttivat mun tilastot. Tässä totuus päivästämme Disneyllä! Ja joku vielä ihmettelee, että siitä oikein maksetaan... :) Tää oli kolmas kerta Disneyllä tän vaihdon aikana ja kahtena edellisenä kertana laitteisiin ei juurikaan oo ollut jonoa, koska ei oo ollut mikään sesonkiaika. Nyt kuitenkin ranskalaisilla on pääsiäisloma ja ilmeisesti monella muullakin Etelä-Euroopassa, mikä näkyi kävijöissä. Todettiin myös, että Jenkeissä Disneyworldissä jonottaminen on paljon kivempaa, koska siellä on useemmin kaikkii virikkeitä siinä jonotusmatkalla. Lisäksi Jenkkien laitteet päihittää mennen tullen Pariisin Disneyn ja Disneyworld on tietenkin kooltaan ihan eri luokkaa (ollaa muistaakseni käyty Orlandon Disneyl 2 tai 3 kertaa).

Lippujen hinnat: 57e/ 1 puisto. Rer-junaliput menopaluu 14e. =yhteensä 71e /hlö. Ostettiin liput etukäteen Fnacista välttääkseemme lippujonon.

  • Matka Disneylandiin ja takaisin Riemukaarelta RER-junalla menopaluu 2h.
  • Jonotukset ja laitteessa oloaika:
    • turvatarkastukseen jonotus 6min
    • Nemo-vuoristorataan jonotus 80min, laitteessa 3min
    • Armageddon- effets speciaux jonotus 10min, laitteessa 10min
    • Aerosmith vuoristorata, fastpassilla jonotus 10min (muutoin olisi ollut 40min), laitteessa 3min
    • Disney Art Gallery (Milla) ei jonoa, siellä vietetty aika 15min
    • Hollywood tower (Jupi ja Jetro) jonotus 50min, laitteessa 3min
    • Milla odotti Jupia ja Jetroa 25min tullessaan Disney Art Gallerysta
    • jonotus ruokakojuun salaattia ostamaan 20min. Salaatti oli loppu. 
Tulokset: Jonotusta ja matkustusta yhteensä 5h18min. Laitteissa vietetty aika 35min.
Laitteessa olo-aika jonotusaikaan 1:10, prosentteina 10%. Aikaa meni myös laitteesta toiseen siirtymiseen, pieniin syömistuokioihin ja hetken pyörähdimme myös kaupassa.
 

Lopputulos: jalat on aika poikki kun ollaan kävelty ja seisty niin paljon :D Hermot oli välillä vähän kovilla kun se jonotus on aika tylsää. Mutta tilastointi oli mielenkiintoista... :) En menis uudelleen Disneylle tälläsenä lomakautena. Mutta meillä oli silti tosi hauskaa, seurahan se on tärkeintä! :)


jonottaessa Nemoon

lisää jonottaessa :D

jee me ollaan Disneylandissa

tuulikoneessa

oli kuuma ja jano :)

yritettiin löytää, mistä saa sateen tulemaan :)
Millaisia kokemuksia teiltä on Disneyltä? :)

Bisous!
Mimi

3 kommenttia:

  1. Hei, tämmöstä lisää! Tosielämän realiteettejä itse koettuna! :D Itteeni tietty Disneyland kiinnostaa myös asiakkaiden kannalta, ni tietää, miten äkäisiin naamoihin varautua :D

    VastaaPoista
  2. Mulla on myös samanlaisia kokemuksia Espanjan Portaventurasta. En mennyt seuraavana päivänä uudestaan, vaikka olisin päässyt ilmasiks, koska jonotus vei liikaa aikaa. Tuolloin jonotuskapasasiteetista oli ehkä kolmasosa käyössä, joten kai olin sielä vielä hiljaiseen aikaan.

    VastaaPoista
  3. Sanna: joo tsemppii vaan sinne niitten asikkaiden kaa, voi tullas aika ilkeitä ja huonotuulisia asiakkaita välillä :D

    Juho: nähtävästi ei etelä-euroopassakaan sitte jonotusmeininki eroa yhtää ranskasta. ja joo vaikka nyt pääsisin ilmaseks taas niin myöskää menis :D

    VastaaPoista