keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tyttöjen kanssa Pariisi parissa päivässä

Salut! :)

Täällä viikko alkanut vauhdilla kun Jossu  ja Manna tuli tänne sunnuntaiyönä muutaman päivän vierailulle. Ollaan ehditty tehdä hirveästi kaikkea :) Se on aina hyvä puoli noissa Suomen vieraissa, että sitten tulee itekin kierreltyä kauheasti kaikkialla ja nähtyä ja tehtyä paljon :) Osaa taas ikään ku nähdä tän kaupungin taas eri silmin :)

Maanantaina aloitettiin päivä menemällä Louvreen. Haluttiin mennä ihailemaan Arts Decoratifs-osastoa, muttei koskaan löydetty sinne. Eikä meinattu löytää Louvresta pois, se on ihan kauheeta kun sieltä haluaa pois ja joutuu kävelemään ihan hulluna siel sisällä eri osastojen läpi ennenku vihdoin näkee taas päivänvalon. Mutta Napoleonin asunnot oli hieno :) 


La Joconde
Käytiin lounaalla Louvren jälkeen Marais'ssa. Löydettii sellane söpö pieni aukio, jonka reunalla olevalle aurinkoiselle terassille mentii sit syömään. Se Marais on kyl ihanaa aluetta, kierreltii lounaan jälkeen niillä kujilla ja pikkuputiikeissa. Siellä on paljon second hand-kauppoja ja muita vaatekauppoja.

lounas Marais'sa


Eilen illalla mentiin syömään mun syksyn kantapaikkaan rue Mouffetardille Jardin d'Artemis:een. Se oli ollu kiinni jonku kuukauden ainaki ja nytten avattu taas. Enää siel ei saanut siihen halvempaan menuun etanoita alkuruuaks, mut 24 euron menu oli loistava valinta (halvempi menu ois ollu sen n.16e). Etanat oli herkullisia, samoin jättikatkarapukasvisvuoka! Jälkkäriks syötiin talon pannacottaa.. Pitää kyl käydä viel nyt kevääl tuol uudestaan syömässä.


les escargots
Tänään olin koulussa ja sitten menin näin Jossun ja Mannan Montmartrella. Siihen alueeseen kun en koskaan kyllästy. Mun patsas ei ollut siellä!!!! Mikä pettymys :( Mentiin moules frites- lounaalle Place du Tertrelle tuttuun Chez Eugèneen. Nam.


Place du Tertre
Place du Tertrella oli avattu terassikausi kun se aukio oli taas pitkästä aikaa täynnä pöytiä. Vielä pari viikko sitten siellä oli paljon tyhjempää.

Kierreltiin paremmin Montmartrella sellaisilla kujilla, missä en oo koskaan aiemmin kävellyt. Tiesittekö muuten, että Montmartrella on viinipuita ja siellä tehdään Pariisin omaa viiniä? Mä opin sen tänään vasta!! Käytiin myös tutustumassa paremmin Montmartren historiaan Musée de Montmartressa. Sinne maksoi 4e opiskelijalippu ja oli mun mielestä tosi kiinnostava museo, siel oli hienoja vanhoja cabaret-julisteita ja kauniita maalauksia Montmartresta. Se on jännä, miten Montmartrella se tunnelma vaihtuu kun kävelee niil rauhallisilla kaduilla niin tuntuu kuin ois jopa maaseudulla. Ihanan rauhallista. Kunnes siihen täydelliseen hetkeen ilmestyy jostakin 30 hengen turistiryhmä kovaäänisen oppaan kanssa ja turistiautojuna puksuttaa ohi. Sitten hetken päästä on taas oikein idyllistä ja voi taas vaipua haaveisiinsa ja ihailla viiniviljelmiä -vignes.




Musée de Montmartre
Musée de Montmartren sisäpihalta



tapasin pikkuprinssin
Päätettiin Montmartre-kierros mihinkäs muuhunkaan Amélie Poulainin Café des Deux Moulins-kahvilaan. Kävin myös kysymässä lippuja pääsiäiselle Moulin Rougeen, mutta kaikki dîner-show-paketit oli myyty loppuun. Kävin ostamassa liput sitten Lidosta Champsilta, ajattelin se on varmasti yhtä upea kuin Moulin Rouge ellei hienompi. Lidosta saa muuten menu végétarien, vaikkei niiden nettisivuilla siitä ollutkaan mitään mainintaa (en ainakaa ite löytänyt), mut kun paikan päältä kävin ostaan liput niin lupasit järjestää mulle sen menun gluteenittomana :) Meen siis porukoiden kaa sinne :)

Tänää illalla oltiin lemppari-italialaises syömäs ihana 3-ruokalajin menu!! Capresea, jättikatkarapuja (jälleen) ja jälkkäriks suklaajäätelöä! :) oli ihanaa ja palvelu taas erinomaista... Kiitos iskä illallisesta <3

Casa di Sergiossa
Ollaan kyllä kävelty paljon ja jalat on ihan poikki! Nyt maistuu uni ja huomenna joudun menee diakroniatunneille ja sillä välin Jossu ja Manna palaavat Suomeen. Mun arki jatkuu täällä, meen huomenna alkuillaks Valerien luo valmistautuun tulevaan tenttiin (texte littéraire tentti ens viikon ke). Viikonlopuks meen Chrisin kanssa Roueniin, joten siks luen tällee etukätee tenttii ettei sit viikonloppuna tarvii miettii mitää koulujuttuja :)

Bisous bonne nuit :)

Mimi

2 kommenttia:

  1. Hei! Seuraan blogiasi lähes päivittäin, voisitko joku päivä esitellä vaatekaappisi? Olen nähnyt kuvissasi monta hienoa vaatetta. Kiitos etukäteen! :)

    VastaaPoista
  2. Hei! :) Kiitos toiveesta! Tälläinen päivitys tulossa lähiaikoina :)

    VastaaPoista