tiistai 1. maaliskuuta 2011

Miniloma pohjoisen Venetsiassa Bruggessa

Coucou! :)

Terkkuja Belgian puolelta Bruggesta! Olin siellä minilomalla sunnuntaista myöhään eilisiltaan ja oli aivan ihana kaupunki. En yhtään ihmettele miks tätä siltoja ja kanavia täynnä olevaa pikkukaupunkia nimitetään pohjoisen Venetsiaksi. Yllättävää oli se, että siellä oli turisteja tähänkin aikaan vuodesta, vaikka ehdottomasti tonne kannattais mennä kesällä :) Brugge on tunnettu siitä, että se on säilytetty lähes kokonaan keskiaikaisessa tyylissään ja se kuuluu Unescon perintökohteisiin. Asukkaita siellä on vajaa 120 000. Ville sai idean tänne kaupunkiin lähdöstä In Bruges leffasta ja mä olin kuullut Helsingin ystävältäni Heiniltä suosituksia tästä paikasta. Kannatti mennä. Sinne pääsi kätevästi Gare du Nordilta Pariisista n. 3 tunnissa, takasin tullessa jouduttiin vaihtaan junaa Brysselissä.


tälläisiä taloja oli koko kaupunki täynnä

Bruggessa oli tosi paljon joutsenia :)


Kaupungissa pysty liikkuun helposti kävellen kaikkialle. Meidän hotelli oli todella hyvä, jälleen kannatti luottaa tripadvisorin arvosteluihin. Meidän hotelli sijaitsi tosi hyväl paikkaa kanavan vieressä ja meidän huoneesta avautu itseasiassa isot ikkunat suoraan siihen kanavaan :) Hotellin nimi oli Ter Reien ja tää meidän huone 10 oli siittä spesiaali, että se on ollu aikoinaan teehuone.

hotellihuone kanavasta päin kuvattuna

vessassa istuessaan sai ihailla kanaalia ja ihmisiä täynnä jokilaivoja
Huomasi kyllä myös siirtyneensä maasta toiseen kun ihmettelin miten nuivasti jotkut ihmiset suhtautu mun ranskan puhumiseen. Brugge sijaitsee sillä puolella Belgiaa, missä puhutaan hollantia (flaamia) ja maan toiseen viralliseen kieleen ranskaan suhtaudutaan ilmeisesti vähän samoin asentein kun Suomessa pakkoruotsiin. (Belgian viralliset kielet on ranska, hollanti ja saksa) Osa puhui mulle takaisin sujuvaa ranskaa, osa taas jotain ihan sairaan huonoo ranskaa tai muuten tosi vähäsanaisesti, jotkut kehotti puhumaan heti englantia tai vastaili vaa takas englanniks ja mä jatkoin ranskaks :D Monet tarjoilijat ym kysyki multa et mistä oon kun puhun ranskaa :D Huvitti myös kun luontevasti tilasin Villelle tottumuksesta café crèmea (sitä mitä monet suomalaiseen kahviin tottuneet tilaavat Ranskassa) niin Belgiassa voikin tilata ihan vaan café, kun Ranskassa tän tilatessa tulee espresso.


tälläne kirsikkaolut siel näytti olevan tosi suosittu

ihanaa ruokaa

veneajelulla


Ehdittiin kahden päivänä aikana tekeen paljon kaikkea: syötiin hyvin ja juotiin samppanjaa. Itse asiassa aivan loistava oli Dali-museo, jossa sai ostaa luksusopiskelijalipun 13 euron hintaan, mikä sisälsi sisäänpääsyn museoon skumpan ja suklaan kera :D toi käsite luksusopiskelijalippu kuulosti kyl hauskalta...Se Salvador Dalin museo oli musta paras, tykkään tosi paljon sen tauluista :)

Dali-museosta

Käytiin myös ChocoStory-museossa, josta mulla oli ainakin kovemmat odotukset kun mitä se oikeesti oli. Siellä kerrottiin suklaan, tai oikeastaan kaakaon historia ihan jostain maia-ajoista lähtien joidenkin legojen ja infowikipediatyylisten pläjäysten kera, sellasii pari kerrosta ehkä vähä tylsää vaa lukee jotai juttuja ja kattella niitä legoja. Mut sitten se museon alakerta oli sellane mikä olis riittäny pelkästää mulle koko museon antimista, siellä pääsi tutustuun miten sitä kuuluista belgialaista suklaata oikein tehdään ja sai jopa maistiaisia :) Bruggehan oli muuten täynnä pieniä suloisia suklaapuoteja! :)

demonstraatio suklaakonvehtien teosta

ruskea suihku

kaakaopavussa
näitä tuliaiseks :D

suklaapuodin ikkunasta

Ehdittiin myös Diamond eli timanttimuseoon, jossa muuten soi koko ajan ripiittinä mikäs muukaan kun Diamonds are forever, ihan kiva noin alkuun mut se 10.kerta sitä biisiä alko jo oleen liikaa... :D Kivaa siellä oli Diamond polishing show, jota ne pitää päivittäin klo 12h15 siellä. Se kesti noin puoli tuntia ja siinä oppi, miten timantteja tehdään :)

Kaupungin keskiaikaisuuden lisäks tuntu muutenki et siirty vähän ajassa taaksepäin, kun siellä kaupungissa ei todellakaan käyneet kortit mitenkää yleisesti maksuvälineenä (siis mitkään kortit :D) vaan piti maksaa käteisellä. Juotii jotkut viidet lasit samppanjaa sellases baarissa, jossa musa tuli jukeboksista (!!) ja siellä poltettiin sisällä (kuten monissa muissa paikoissa, missä on tää EU-laki mikä kieltää tän???) sitte oli hauskaa kun ei voitu maksaaka laskua luotto- tai pankkikortilla nii piti metsästää yön pimeydessä automaattia (onneks Ville hoiti tän urakan ja mä join odotellessa vähä lisää samppanjaa :D)

Brugge on siis ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja jäi sellainen fiilis, että sinne pitää päästä joku kesä uudestaan :)

Nyt ollaan lähössä Julian ja sen poikaystävän luokse illalliselle, joten pitää kiirehtiä. Päivitän muita kuulumisia piakkoin, huomenna on harmi vaa megaluentopäivä 9-16 kun alkaa sellainen diakroniakurssi (kyllä, maaliskuun puolella voi alkaa vasta 9 opintopisteen luentosarja täällä vaikka on vain tää yks jakso joka kestää koko kevään, se opettaja vaa peru ne kaikki aiemmat luennot :D)

Bisous à bientôt!!!

Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti