torstai 3. helmikuuta 2011

Week-end à Toulouse

Coucou! :)

Vihdoin Toulousen reissupäivitys, mä olinkin eilen koko illan jenkkiaussikavereiden uudes isos kämpäs Republiquella hengaamassa, Nikola kokkas ihanaa kasviskeittoo ja huomasinki et ilta vaa hujahti ja olin vasta yhentoista aikaan kotona. Désolée!

Mutta Toulouse, la ville rose! :) Toulouse on saanut kauniin lempinimensä rakennusten väreistä :) Kaupunki on myös tunnettu violetista väristään ja kaikista muista orvokkiin liittyvästä, la violette. Toulouse sijaitsee Pariisista TGV:llä "vaan" 5h30 matkan päässä, et Charlotella ja mulla kerty yhteensä matkustamista viikonlopulle sellanen 12 tuntii. Oli kyl sen arvosta :) Mukana meillä oli matkassa LonelyPlanetin Toulouse en quelques jours- opas, joka osoittautui maailman surkeimmaks! :D (esimerkkejä tulossa...) Mut käytännössä ei tiedetty oikeen mitään etukäteen Toulousesta, ja hauskinta oli muuten selvittää et paljonko siellä on asukkaita. Koko kaupunki vaikutti nimittäin jollain tapaa aavekaupungilta ainakin perjantain myrskysäässä kun kaikkialla oli autioo ja ravintolat, kaupat ym. ihan tyhjiä. Metro oli superpieni Pariisiin verrattuna ja muutenki oli outoo olla nii rauhassa Pariisin vilinästä ja tungoksesta. Tuntu siis aluks et koko  kaupungissa ei oo tyyliin ketään :D Perjantai-iltana (eka ilta) juteltii yhen tarjoilijapojan kanssa, joka väitti aivan pokkana, et Toulousessa on 12 miljoonaa asukasta. Siis ihan tosissaa!! Ku me dissattii sitä nii paljo tosta kommentista, se häipy kysyy joltai toiselta et tietääks se et paljo asukkaita ja hetken päästä saatiin kuulla uusi luku: 750 000. Tää niinku kuulosti jo jotenki uskottavammalta :D Sitte lauantaina kysyttii viel uudestaa toisilta tyypeiltä, ja tällä kertaa vastaus oli 400 000- 450 000 (mikä paljastui sit wikipediatarkistuksen jälkeen oikeaks) Toulouses on muuten tosi kova väestönkasvu ja se kehittyy koko ajan isommaks, siel on paljo etenki lentokoneisii liittyvää teknologiaa...Lisäks muute mielenkiintonen seikka on, että Toulouses kaikki katujen nimen on myös oksitaaniks ja samaten metroasemien nimikuulutukset. Oksitaani on sen alueen kansankieli, joten se johtuu siittä. Luultiin eka et se on espanjaa, mut tääkin asia varmistu ku vähä tiedusteltii ihmisiltä baarissa :D

matka lähti käyntii Montparnassen asemalta 8h10 perjantaiaamuna


Toulouse-Matabiau gare

hotel d'Orsay, meidän huone
aseman ja hotellin välissä oli joki

Perjantaina oltiin Toulousessa perillä kahden aikaan ja meidän hotelli oli kätevästi vastapäätä rautatieasemaa. Hotelli oli tosi hyvä (2 yötä 110e/2hlö) mut sijainti keskustaan, Capitole nähden oli vähä syrjässä. Kuljettiinki sit aika paljo metrolla, vaikka ei se kävelymatkakaa ois ollu ku n.10-15min, mutta se jatkuva sade ei kauheesti innostanut käveleen ylimääräistä. Säät ei siis ihan suosineet meitä, ei ihme et vaikutti vähä aavemaiselta koko kaupunki :D Käytiin sit heti ekaks lounaalla ja se tarjoilija heitti meille heti ekaks sellasta imelää juttuu, jota saatiin kuulla sitte monta kertaa. Niinku tyyliin et mistä ootte, ai Suomesta, onko kaikki siellä noin kauniita, haluan muuttaa Suomeen. hehe kyllä nauratti.


lounasjälkkäri :)

Capitolen metroasemalta



Capitole


Perjantai-illaks suunnattii kaupungille ja Capitole-aukio, kaupungin sydän oli kyl upee näky. Toi rakennus tossa kuvassa on Hôtel de Ville, kaupungintalo. Capitolen reunalla on oppaan mukaan Toulouse "it-baari" LE bar Le Florida, jossa ei kyl sitte millää saanu tilattuu samppanjalasillisii surkeen ja olemattoman palvelun vuoks, että sinne ei ainakaa kantsii mennä. Jatkettii siittä janoisina, kun ajateltii et helpostihan löydetää joku toinen paikka :) Mut eipä ollu helppo juttu, käveltiin yli tunti eikä tullu yhtää sellasta istuskelubaaria vastaan, vaan yks sellane hirvee räkäläpubi, jossa nyt ei varmaa ainakaa ois saanu samppanjaa :D Kadut oli ihan TYHJIÄ ja oli kauheen myrsky, tuuli tosi kovaa (ehkä se selittää osaks kaupungin hiljaisuutta) Mutta sitten löydettii kaupungin yhen upeimman nähtävyyden la basilique Saint-Serninin aukiolta café Saint-Sernin, jossa kylläkin samppanja oli loppu ja  mojitokaan ei ollu saatavilla, mut oltii iloisia ku saatiin jotai juotavaa :)

Charlotte ja meidän tequila sunriset :)

basilique Saint-Sernin

Drinksujen jälkeen tsekattiin ton oppaan suosittelemii ravintoloita (ei vaikuttaneet kyl hyviltä ja lisäks olivat ihan tyhjii vaik niinku illallisaika vähän yli klo 20 kello), mut toisaalta sen oppaan ansiosta löydettiin rue du Maylta tai ainaki ihan siittä tuntumasta sellainen tosi kiva italialainen ravintola, jossa oli jopa muutama muukin seurue syömässä :) Ruoka oli ihanaa, herkuteltii kaikki kolme ruokalajia (kiitos iskälle <3) ja lisäks saatiin meiän tarjoilijalta menovinkkejä, et mihin kantsii suunnata illanviettoon.


Itse asiassa toinen tarjoilija sieltä baarista lupautu työvuoronsa päätteeks saattaan meidät yhteen niistä suositelluista baareista, se oli vähän outo tyyppi kun oli tosi kylmä ilma ja sil oli vaan t-paita päällä ulkonaki, mut se baari mihin mentiin oli tosi kiva :) (ja tää muute löyty siittä oppaastaki!!) La Couleur de la Culotte, suomeksi pikkuhousujen väri, mikä selvisi kyl sitte siellä baarissa :D Oppaan mukaan tonne ois ollu joku vitsin sélection à l'entrée eli naamakertoimella sisää, ei meil ollu mitää juhlavaatteita eikä muillakaa mitää nii hienoa, kaikki siel olijat oli kyl tosi nuorii mut paikka oli tosi kiva ja musa hyvää! :)

siin on se culotte :D

La Couleur de la Culotte

sisustuksen yksityiskohtii :D
Tuolta lähettii sitte sellasee baariin kun Warm Up, älkää ikinä menkö sinne jos meette Toulouseen, se oli ihan kamala ahdas ja ihan täynnä, oltiin siellä alle 5 minuuttia ja lähettii hotellille :D Oli iha kiva mennä suhtajoissa nukkuun, tarkoitus oli herätä ajoissa lauantaina mut meniki yhteen enneku lähettii mihinkää ku hengattii vaa aamu sillai rennosti :) Lauantaina käytiin oppaan suosittelemassa Himalaya le toit du monde- ravintolassa, jossa oppaan mukaan saa intialaista, tiibettiläistä, japanilaista, kiinalaista, indosenialaista, thaimaalaista, turkkilaista, espanjalaista, nepalilaista ja perinteistä ruokaa :D :D Hmmmm ihanko joo, niiden listalla oli oikeesti tosi vähä valikoimaa, surkeempi ku tavallisessa aasialaisessa ravintolassa. Siel oli myös ihan tyhjää ja ku ne pari muuta asiakasta lähti nii olin Charloten kans ainoot asiakkaat, kuunneltii vaa omien haarukoittemme kilahteluja :D Tuntu et meiän päivä alko vähä jähmeesti ku siel toi tunnelma oli nii vaisu, mut ku lähettii siittä kiertää kaupunkii ni sitte jotenki päivä starttas paremmin :) Löydettiin ihania vintageliikkeitä, niitä oli sellasil söpöil pikkukujilla pitkin poikin ja upeet valikoimat. Mä ostin itelleni 7e pipon, sellaisen isotupsuisen, jota oon etsinyt koko talven! :) Se löyty sellasesta kun Kilostock, jossa oli aivan mieletön valikoima, upeita kenkii ja vaatteita ja vaik mitä.. Löysin myös kaks pehmoleluaiheista t-paitaa 14eurolla Stradivarius- kaupasta, joita en oo nähny muute Pariisissa. Siel oli aivan ihanii vaatteita, jos ei ois tätä budjettii nii oisin shoppaillu enemmä :)

Oltiin suunniteltu etukätee lauantai-illalle, että  mennään hienosti ja elegantisti bilettää tälläsii sélection- paikkoihin, joihin siis pääsee sisään vaan tosi nätisti coctailmekkoon laittautuneena. Vähä muuttu mieli kun koko päivän satoi solkenaan, joten ei innostanu iha hirveesti ajatus korkkareilla vesisateessa toikkaroimisesta kampaus lytyssä jo ennen klubille pääsyä. Siispä saanen esitellä meidän bilevaatteet (oli oikeesti niiiiiin kylmä se tuuli ja sade, en oo varmaa koskaa pukenu noi paljoo baariin päälle :D ja niin kyllä, jouduttiin pukeen paksut sukkahousutkin farkkujen alle!!) Mitä tykkäätte? :D




Mentii sit syömään oppaan suosittelemaan Le Tex Mex- meksikolaiseen, joka oli aivan loistopaikka! :) Alkuruuat oli jättikokosii, mut jaksoin silti syödä 3 ruokalajii ja oli ihanaa herkutella... Otettiin myös kannu vadelmamargaritaa ja viinipullo, istuttiinki siel sitte tosi pitkään :)




alkuruoka :)

 Sitten seikkailtiinkin 3 baarissa: 1. Les Coulisses. Oppaan mukaan sinnekki valikoitu sisäänpääsy (aijaa?) mut oli ihan kiva paikka, sellane vähä tyylikkäämpi ja jotai elektromusaa. Mut just tyyliin et kaikki pöydät sellasii kalliita vippöytiä ja me seistii vähä hölmöinä keskellä baaria et mitäs täs nyt, ei huvittanu kyl hirveemmi jutella niille pojillekkaa siellä, joten katsottiin parhaimmaks jatkaa matkaa :) mut ihan kiva paikka joo, tolleen alle tunniks. Mentiin sit 2. Le GnouGnou, oppaan mukaan atmosphère des îles, déco bambous et paillote :D Yhtäkää bambujuttuu tai muuta eksoottista saaritunnelmaan viittaavaa ei siellä nähty, se oli sellane tosi pieni alepubin tyylinen drinkkibaari, joka oli täynnä racails, lähialueiden ghettopoikii :D Juttelin muutaman tyypin kans siellä ja yllättäen sieltä sain kuulla fiksuinta tietoo Toulousesta, kuten oikeimman asukaslukuarvion ja sitten ton oksitaanijutun :) Mulla muute hajos laukku siellä, mun lemppari NafNaflaukku.. Sen vetoketju jäi jumiin, ja sitte oli muka tosi hyvä idea pyytää yhtä racailta auttaan, se onnistu sit hajottaa sen koko vetoketjun tempasella sen liian kovaa auki :D Annoin sitte mun kortin ja rahat Charlotelle ku järkeiltii et mun avonaisesta laukusta ne ois muute helppo pölliä (mikä osottautu sit kyl vähä tyhmäks ideaks ku hukattii toisemme myöhemmi illalla) Myös Charloten laukku hajosi! mutta eipä viihdytty sielkää baaris kauaa, otettii taksi 3. Le Saint des Seins rokkibaariin, joka oli tosi kiva paikka! Loistavaa tanssimusaa ja muutenki kiva tunnelma, tykkäsin :) Mut sitten Charlotte katos jonnekki ja koska mulla mun kortit ja rahat oli Charlotella, nii lähin sitte hotellille. Charlotte tuli sit perässä ja toi mulle kylmii ranskalaisii (vähä jäähtyneet matkalla) :D Mutta kaikinpuolin oli kyllä hauska ilta! :)

Sunnuntaina päästiin ku päästiinki suhtajoissa liikkeelle (vaikka saatiin onneks neuvoteltuu ilmainen late check-out aamulla, jotta saatii nukkuu vähä pitempää ku muute huoneenluovutus ois ollu jo klo 11) eikä muuten onneks satanut, joten oli kivaa kiertää kaupungilla paremmin :)

Canal du Midi

Saint-Sernin, oli muuten hieno sisältäkin :)


Käytiin ihanalla brunssilla paikassa, joka löydettiin ihan vahingossa :) Toulouses on muuten paljon salon du thé, teesalonkeja.

ihana sunnuntaibrunssipaikka! :)



salon du thé


Kaikinpuolin oli onnistunut reissu ja Toulousesta jäi positiivinen kuva, vaikka säät ei ollutkaa meiän puolella. Keväällä ja kesällä tää kaupunki on varmasti aivan mielettömän upee, me vaa voitii haaveilla niistä kanaaliristeilyistä! :) Mitä tuliasta Toulousesta? Tietenkin jotain violettia... :)




Kiva oli tulla Pariisiinkin takas, vaikka oikeestaan vasta tuol Toulouses tajus miten kiireinen ja ihmisiä täynnäoleva kaupunki Pariisi on, oikee hätkähdytti ku ei tarvinnu änkee itteensä metroon sisään tuol Toulouses :) mut silti en osais kuvitella kyl et viettäsin vaihtovuottani Toulousessa, Pariisi on siitä ihana et täällä on vuoden ajaks niiin paljon tekemistä :)

Bisous! :)

Mimi


ps. mun piti mennä jumppaan ja kirjottaessani tätä tekstii en huomannu ajankuluu ollenkaa, hups:D tänää mun unkarilainen kaveri Julia tulee mun luo, me käydää ruokakaupas ja kokataan tacoja :)

2 kommenttia: