maanantai 21. helmikuuta 2011

Suomalaista ruokaa Pariisissa

Salut! :)

Vaikka mä en varsinaisesti suomalaista ruokaa oo kaivannutkaan täällä niin halusin silti käydä testaamassa Emman kanssa Nationin lähellä olevan suomalaisen MilleLacs (suomeksi käännettynä tuhat järveä) ravintolan. Heinin toiveesta tässä nyt tarkka kuvaus sitten! :) Mä en siis tykkää kauheesti suomalaisesta ruuasta tai et aina kun kokkaan nii ennemmin jotain italialaista. Suomessa kun käyn ulkona syömässä niin yleensä aina se on jokin kansainvälinen keittiö, jossa saattaa sitten olla yhdistettynä suomalaisia juttuja. Varasin meille etukäteen pöydän tuolta ravintolasta, se saattaa olla välillä täyteen buukattu. Se ravintola oli tunnelmaltaan tosi rento ja mutkaton, sisustus suomiaiheista (käkikello, sukset, vessassa Anna-lehtiä, maisemakuvia Suomesta..). Olis ehkä voinut odottaa, et siel ois soinu jotai suomalaista musiikkia sellaisen 50centin ja muun radiohittikaman sijaan. Palvelu oli lämmintä ja rentoa, olipa muuten hauskaa tilailla suomeksi:D Menu oli kivasti liitutaululla. Kuitenkin päällimmäinen vaikutelma mikä kaikesta kokonaisuudesta jäi niin oli viimeistelemätön ja pikkasen keskeneräinen.

menu


Ruoka oli ihan hyvää. Alkuruuaks syötiin sienisalaattia, pääruoaks mulle turskaa ja Emmalle savulohta. Jälkkärin kanssa ei ihan mennyt putkeen kun tosiaan jouduin tilaan kaks kertaa puolukkamoussen, mutta molemmilla kerroilla siin oli gluteenia (ekal kerral keksejä, tokalla keksit oli pois mut siin joukos oli vispipuuroo) tästä huolimatta, että olin tosi selkeesti tilannu gluteenitonta. Et keliaakikkona kannattaa selittää tarkkaan tuollakin tarkkaan, mikä on keliakia.

sienisalaatti

savulohta

turskaa

Emma :)


Tuolla ravintolassa kannattaa muuten käydä ihan vaan drinkilläkin! Vaikka ei kyl tykätty noista muovipilleistä ja -laseista.


Lapponiat
Iloinen yllätys muuten laskua maksaessa oli lahjakortti, joka saatiin. Sillä saa ens kerralla kun tulee syömään niin 20 euron alennuksen laskusta. Että kyllä oon sinne uudestaan menossa viel kevään aikana :)


 Mun piti sit mennä Emman kaa ton jälkeen katsoon Napapiirin sankarit, Very cold trip (VO vaikka ois voinu käydä tietty kattoo ranskaks dubattunaki :D) mutta myöhästyttii siitä näytöksestä :D No hypättii sit vaa äkkii pois metrosta ku tajuttii et vitsit ei kyl ehditä enää nii jäätii vaa randomil Hôtel de Villel ja mentii siihe aseman vieres oleval aukiolle. Valittiin sitte sellane tosi hieno paikka, ei tietenkään katsottu mitää hintoja etukätee ja 4 lasii samppanjaa (2 per nenä siis :D) maksoi 54 euroa. Mut se oli tosi kiva terassi :)


Hôtel de Villen lähellä samppanjacoctaililla

Perjantaina eli seuraavana päivänä me mentii sitte iltapäivänäytökseen katsoon se Napapiirin sankarit, se oli muuten ihan sairaan hyvä! Se sali oli ihan täynnä ja porukka nauro niille jutuille. Oli hieno fiilis katsoo suomalaista leffaa täällä, tuntu jotenki epätodelliselta :)

Tääl Pariisis on kyl muitaki suomijuttui, mitkä aion iha vaa uteliaisuuttani testailla täs kevään aikana. Munhan muute alunperin piti tulla ens viikolla Suomeen käymää Pacifiquen takia, mutta Saaran kaa tosiaan myytii ne liput voitolla ja käytettiinki ne rahat Berliinin lentoihin :) siihenkä reissuu ei oo enää ku alle kuukausi! Ei mulla oo viä Suomeen ikävä nii en taida tulla sinne ollenkaa täs eiköhän se 6 viikkoa siel joulun alla riittänyt hyvin :) täällä on niin kivaa :)

Nyt lähen salille, mulla on kova kuntoilumotivaatio päällä!

bisous bisous bonne journée!! :)
Mimi

2 kommenttia:

  1. Mulla on niistä parista MilleLacin kerrasta valitettavasti jäänyt päällimmäiseksi varsin nihkeä palvelu. Edellisella kerralla tuntuivat melkein loukkaantuvan, kun tultiin sisään vain apéroille.

    Estelle's café sen sijaan on hauska, ja etenkin kaalilaatikko lämmitti ;)

    VastaaPoista
  2. Ai jaa ikävä kuulla! näin oon kuullu kyl joiltain muiltakin.

    Tein just lauantaille varauksen Estelle's caféeseen, pitäähä se käydä testaamassa. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista