tiistai 30. elokuuta 2011

Sumuinen Golden Gate Bridge

Coucou! :)

Eniten odotin San Franciscoon matkustaessani kuuluisan Golden Gate Bridgen näkemistä. En oikeastaan tiennyt kaupungista oikein mitään muuta kuin tuon sillan, joka yleensä kaikissa turistimaisemakuvissa on keskeisenä. Mun mielestä toi silta on todella kaunis ja ajattelin, että sen nähdessäni tajuan viimeinkin olevani San Franciscossa.



ylemmät kuvat Wikipediasta
 




Mutta kuinkas sitten kävikään... Lentokoneesta yritin kovasti katsella ikkunasta tätä siltaa ja kaupunkia, mutta näinkin harmaata paksua sumua. Odotin innolla Golden Gate Bridgen ylitystä, sillä tiesin meidän ajavan siitä Sonomaan.

Ihmettelin, kun en nähnyt tätä kuuluisaa siltaa, vaikka sen piti olla suoraan edessäni. Alla olevassa kuvassa olemme juuri menossa sillalle... :D

Golden Gate Bridgen SF:n päässä

En myöskään nähnyt sillalta avautuvaa upeaa maisemaa San Franciscon kaupunkiin, sumu oli niin paksua...

edessä kohoavat tornit täysin sumun peitossa

näin paljon siitä sillan korkeasta tornista sit näki :)
Vasta aivan tornien alla ollessa näin vähän enemmän, mutten siltikään tarpeeksi. Ei tuntunut siis yhtään todelliselta olla tuolla kun näky oli kuin unesta. Piti ihan nipistää itseään, että muisti olevansa hereillä ja oikeasti perillä sen pitkän matkan jäljiltä.

Seuraavan kerran kun ylitettiin tuo silta San Franciscoon päin, oli ilta eikä sumua. Näky oli upea! Kaikki ne kaupungin valot.. :) Sain ihailla niitä sillalta kauan, koska tietöiden takia ylitys kesti ainakin 15min. San Franciscoon päin mentäessä sillan ylityksestä piti maksaa 5 dollaria ja Chrisillä oli sellainen valkoinen laite autossa, jonka hän nosti esille lukijan kohdalta ajaessamme. Jos ajaa usein siitä, niin sellainen kausimaksulaite on hyödyllinen, kun ei tarvii sit pysähtyä maksamaan ja pääsee nopeammin ohi. Se sama laite toimi myös joissain muissakin paikoissa.

Ensi kerralla toivon, että sumua olisi vähemmän. Sitten laitan tänne  parempia kuvia :) Että seuraavaa reissua odotellessa...


Bisous!
 Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti