lauantai 27. elokuuta 2011

Sonoman viinitiloilla ja Chrisin perheen luona

Salut!



Mun lento San Franciscoon sujui kivuttomasti, vaikka tuntuikin loputtoman pitkältä. Onneks mun kans samalla rivillä istui mukava saksalainen nuori pariskunta. He olivat menneet juuri naimisiin ja matkalla kuukauden häämatkalle Havaijille. Aika kuluikin huomattavasti nopeammin rupatellessa ja sain nähdä paljon upeita kuvia heidän häistään :) Koneen laskeuduttua menimme yhtä matkaa jonottomaan tulliin. Siihen toimenpiteeseen, missä otetaan valokuva ja sormenjäljet kaikista sormista ja ehkä esitetään muutamia kysymyksiä matkan syyhyn liittyen. Kaikki muut koneen matkustajat pääsivät siitä nopeasti läpi matkalaukkujaan noutamaan, mutta arvatkaa kuka ei päässyt läpi... Mut ohjattiin johonkin toimistoon maahan pääsyn sisään ja pikkasenko harmitti kun olin sen 17 tuntia lentänyt ilman mitään ruokaa (välilaskullakaan en ehtinyt mitään haukata) ja sitten on epävarmaa, pääsenkö ees maahan. Heh :D  Tiesin myös, että Chris odottaa mua jo toisella puolella ja se lisäsi mun malttamattomuutta entisestään. Mun piti odottaa jonkun aikaa ennen kuin erittäin laiskan oloinen tullimies alkoi käsitellä mun passia ja estaa (viisumia). Alkoi kunnon kysely, mun passissa ja estassa kun oli mukamas jotain niin hämärää. Vika oli siin, että olin viime vuonna Jenkeissä eri passilla ja eri estalla. Halusin uusia vanhan passini ennen Pariisiin lähtöä, koska se kuva oli niin vanha. Heidän mielestään oli hyvin epäilyttävää, että oon vaihtanut vanhan passini ennenaikojaan uuteen. Vanhaa estaahan en pystynyt käyttään kun se on sidottu passin numeroon. Kysymykset olivat mm. tälläisiä: mitä teet Suomessa? Missä olet töissä? Ai opiskelet myös? Miksi teet samaan aikaan työtä ja opiskeluja? Kauanko olet USAssa? Miksi et pidempään? Mitä teet täällä? Kenen luona asut? Mistä tunnet Chrisin? Onko hän poikaystäväsi? Kuinka pitkältä ajalta? Missä hän asuu? Mitä hän tekee? Missä opiskelet? Mitä teit Pariisissa?.. Sitten hän soitti pari puhelua liittyen mun passiin ja estaan ja kyseli vielä muutaman kysymyksen lisää. Vika kysymys oli että, onko se kenkäkauppa missä oon töissä nii samanlainen kun Nikestore :D olin että ei, sit et nonii saat lähteä. Huh mikä kuumotus ja helpotus... Poimin matkalaukkuni ja poistuin viimeisenä aulaan, jossa Chris odotti mua :)



Ensimmäiseksi sain ruokaa, onneksi, ja siitä matka jatkui Sonomaan, Chrisin kotikaupunkiin. Sonoma on tunnettu viinitiloistaan ja on suosittu wine tasting turistikohde. 10 tunnin jet lag painoi vähän päälle, mutta yllättävän hyvin jaksoin kuitenkin heti ekana päivänä. Tapasin heti Chrisin vanhemmat ja pikkuveljen. Heidän koti oli kuin suoraan mielikuvani siitä, millainen on tyypillinen amerikkalainen kaunis koti. Valtava hieno talo, iso piha. Kaikki oli suurta ja hienoa sekä ne koristelut! Chrisin äiti ei ollut vielä (mun onnekseni) ottanut pois 4th of Julyn, itsenäisyyspäivän koristeita. Muita juhlia, joiden koristeluihin panostetaan paljon ovat halloween ja joulu.4th of July näkyi heidän kodissaan niin ulkokoristeina pihalla ja talon ulkopuolella kuin myös sisällä kylpyhuonetta myöten. American flag voi liehui kuulemma ympäri vuoden ja siihen liittyvää koristusta olla muutenkin kuin 4th of Julyihin liittyen. Lisäksi Chrisin äiti laittaa ympäri vuoden erilaisia koristeita, jotka eivät liity mihinkään tiettyyn juhlaan.







Hassua oli myös talon suuri koko. Suomalaiselle outoa oli kylpyhuoneiden runsas määrä, sillä niitä oli neljä! Mulla oli käytössä siis ihan oma kylpyhuone :) Huoneita oli paljon.. Piha oli suuri ja siellä oli uima-allas ja iso hot tub. Kaksi ihanaa koiraa, Hannah ja Ollie. Monta autoa. Niin monta, että Chris ei oo edes varma kuinka monta, mutta osa on Chrisin isän työkäyttöön. Tarkemmin kun kysyin, niin 4 truck on työkäyttöön. Sitten kai joku viides auto työkäyttöön. Sitten on jeeppi ja kaksi vanhaa keräilyautoa. Sitten joku auto, joka kuluttaa niin paljon, ettei sitä viitsi käyttää paljon ja on toinen auto, jolla voi ajaa paljon. Lisäksi kaikilla perheenjäsenillä on omat autot myös. Mikä määrä autoja :) Täydensi mun mielikuvaa siitä, miten jenkit tykkää autoista. Kaikkiin paikkoihin pääsee myös kätevimmin autolla ja parkkeeraaminen on helppoa, kun ruudut ovat niin isoja.

Vietimme Sonomassa kaksi päivää. Mulle erityisen mieleistä oli viettää aikaa ihanien beaglesien Ollien ja Hannahin kanssa. 

Hannah pihalla

Ollie

vein Ollien lenkille

Hannah ei uskaltanut kävellä tätä polkua

Sonoman viiniviljelmät olivat ihastuttavia. Wine tasting olikin oikein sopiva tapa starttaa loma ensimmäisenä kokonaisena päivänä :) Rentouttavaa ja kivaa, jet lagin takia nousin nimittäin ensimmäisinä päivinä jo kuudelta aamulla ylös. Ensiks suunnattiin Gloria Ferrerin tilalle nauttimaan loistavaa california samppanjaa :) Terassilla samppanjaa nautiskellessa oli hieno ihailla edessä avautuvia viinipeltoja.


Gloria Ferrerillä
California samppanjaan liittyen... Monet Ranskan kuuluisat samppanjatalot ovat ostaneet tiloja Kaliforniasta ja tuottavat siellä Kaliforniasamppanjaa. En erottanut Kalifornian Moëtia oikeasta, en myöskään Piperia, Mummia tai Taittingeriakaan.. Olivat niin kuplikkaita ja saman makuisia kuin Champagnen maakunnassa olevat oikeat versionsakin :) mutta hinta oli paljon halvempi ja mä halusin suosia paikallista! Onko teillä kokemuksia?




 Sitten käytiin oikeassa wine tastingissä Buena Vistan tilalla, jossa maistoin kolmea eri valkoviiniä. Maistelupakettiin olisi sisältynyt myös 3 punaviiniä, mutta mä en niistä välitä. Ihastuin yhteen valkkareista ja ostinkin pullon sitä mukaan :) Käytiin sen jälkeen Barthmolotewin tilalla, mutta tätä paikkaa en suosittele valkkarien ystävälle, sillä heillä oli voin yhtä lajia. Tänne tilalle kannattaa kuitenkin mennä ihanien maisemien takia, sillä aivan tilan vieressä on upea puisto täynnä laventelin kukkia sekä kaunis piknikpaikka retkeilypöytineen ja viiniviljelmämaisemineen.

Buena Vista
Bartholomew


mikä ihana tuoksu tästä kukkamerestä lähtikään...



Parasta Sonomassa oli kuitenkin Chrisin äidin kokkaama illallinen. Oli hieno tunne nauttia illallista Chrisin perheen kanssa :) Aivan erilainen kokemus, kuin jos olisin perusturistina lähtenyt reissaamaan Kaliforniaan. Chrisin vanhemmat olivat tosi kiinnostuneita Suomesta. Ruoka oli herkullista: lohta (johtuen mun ruokavaliosta, useimmiten he syövät lihaa), maissia, tomaattimozzarellasalaattia, juustoisia perunoita... Pöydän ääressä oli mukava istuskella hyvän ruuan ja seuran parissa.

Chrisin äidin kokkaama illallinen

 Kävimme myös koko porukalla yhtenä iltana illallisella Chrisin perheen suosikkiravintolassa nimeltä Rins Thai, jossa oli erinomaista thaimaalaista ruokaa. Tapasin myös yhden Chrisin hyvän ystävän drinkin merkeissä Sonoman Plazalla sekä joitain Chrisin koulukavereita.

Lahjaksi muuten vein punertavan mariskoolin, pari levyä Fazerin sinistä sekä suomalaisesta ruuasta kertovan, runsaasti kuvia sisältävän kirjan. En halunnut viedä mitään perinteistä maisemakirjaa...Kirjan resepteistä tosin osa sisältää kyl poronlihaa yms mitä Jenkeistä ei kyllä saa hommattua, mut kirjan alussa oli kirjoitettu kivasti Suomen historiasta ja perinteistä :) Chrisille vein söpön paketin, josta unohdin ottaa kuvan. Hylje pehmolelu, jolla oli suomenlippuhuivi kaulassaan, Muumilaakson tarinoita englanniksi sekä Geishasydänrasia sellofaaniin pakattuna :)



Hyvästellessäni Chrisin perheen, sain myös Chrisin äidiltä lahjan. Chris oli kertonut äidilleen, kuinka paljon tykkäsin heidän 4th of Julyn koristeistaan ja hän oli kysynyt, että mistä koristeesta pidin eniten. Olin yrittänyt Chrisin kanssa etsiä kaupoista noita koristeita, mutta koska ei oo sesonki niin missään ei ollut niitä enää myynnissä. Sain siis ihanan muiston Chrisin äidiltä, lempparikoristeeni! :) Eikö ookkin makee? Nyt se on mun ikkunassa :)

God bless America, land that I love
Mitä mieltä ootte 4th of Julyn koristeluista? Sopisiko tälläinen meininki Suomeenkin? :)

Bisous! :)

Mimi

ps. Seuraavassa päivityksessäni matka jatkuu Lake Tahoelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti