lauantai 27. elokuuta 2011

Lake Tahoella mökkeilemässä

Heippa!

Lake Tahoe oli ehdottomasti matkani kohokohtia. Lake Tahoe sijaitsee Sierra Nevadan vuorilla, Kalifornian ja Nevadan rajoilla. Se on USA:n 2. syvin järvi ja maailman 12.syvin. Vesi on makeaa ja kirkasta :) Lake Tahoe on tosi suosittu turistikohde kesällä vehreytensä ja talvella upeiden laskettelurinteidensä ansiosta.


Monella on Lake Tahoella cabin, tai jos on oikein rikas niin sitten on talo järven rannalla. Kuulemma niiden hinnat alkavat miljoonasta dollarista. Mä viihdyin niin hyvin Tahoella, että halusin olla siellä neljä yötä Chrisin perheen mökillä. Mentiin sinne ihan kahdestaan ja oli tosi kiva rentoutua siellä :) Mökki sijaitsi pohjoisrannalla Tahoe Cityssä, jonka keskusta oli täynnä kivoja kauppoja ja ravintoloita.




Erityisen kaunis oli tietenkin itse lake Tahoe, mutta parasta oli rafting joella! :) Mikäs sen hauskempaa aurinkoisena päivänä.. Ai niin iltapäivällä oli tosi kuuma, mutta illat sen sijaan oli viileitä. Sonomassa ja Lake Tahoella oli kuitenkin päivällä helteinen sää, toisin kun vaikka San Franciscossa, jossa farkut oli shortsien sijasta paljon parempi valinta.

puhallettiin meille vene... :)




Meillä oli veneessä mukana pullo California Mumm Napa samppanjaa :) Joen laskemiseen meni aikaa pari tuntia ja muita laskijoita oli paljon :) Raftingfirmat veloittavat tuosta lystistä 30-35 dollaria/henkilö... Me puhallettiin itse oma lauttamme, käveltiin sen kanssa joen alkuun ja otettiin taksi mökille joen lopusta :) Säästettiin siinä paljon, sillä taksi maksoi vaan 15 dollaria :)

Ruoka Tahoella oli loistavaa! :)

Käytiin lounaalla Fireside pizzeriassa, missä söin elämäni parasta gluteeniton pitsaa. Täytevalikoimia oli vaikka mitä erikoisia. Gorgonzola-rucola-päärynä-punasipulipizza oli erinomainen yhdistelmä :)

gluteenitonta pizzaa Firesidessa

 Muutenkin huomasin, että keliaakikon elämä Kaliforniassa on helppoa. Uskaltaisinko jopa sanoa, että yhtä helppoa kuin Suomessa tai joissain kohdin jopa parempaa? Riippuu vähän millaista ruokaa hakee, mutta niin sairaan monessa paikkaa sai gluteenitonta pitsaa ja pastaa että näissä Suomi on jäljessä. Ruokakaupoista paras on ehdottomasti Whole Foods Market, joka oli paras koskaan vierailemani gluteeniton ruokakauppa. Mitä vaan keksin kuvitella haluavani gluteenittomana niin sen sieltä löysin. Juustokakkua, browniseja, cupcakeseja, chocolate chip cookieita, tuorepastaa, valmisruokia, murokeksejä, tuoretta pehmeää leipää, bageleita....... Paratiisi. Ja mun kuvitelmissa Jenkeissä olisi ollut hankalaa olla keliaakikkona... Olin niin  onnessani :) Testailin monia eri tuotteita enkä huomannut niiden maistuvan gluteenittomalta (kuten Suomessa valitettavasti huomaan osasta tuotteita) ja Chriskin tykkäsi. Myös Safewaylta löytyi jonkun verran gluteenittomia tuotteita, mm. herkullisia chocolate chip cookieita pakasteesta kotiuunissa valmistettavaksi. San Franciscossa oli lisäksi pelkästään gluteenittomiin ruokiin erikoistuneita leipomoita, siitä lisää tulevassa San Francisco-päivityksessäni. Mutta toteampa jo nyt, että Jenkeissä kuulemma ei keliaakikotkin saattavat suosia gluteenittomia tuotteita, koska se on joku trendikäs buumi, että on terveellisempää syödä gluteenitonta :)

Joen rannalla Tahoe Cityssä erinomainen kauniissa paikassa sijaitseva ravintola oli River Grill, jossa söin Alaskan halibut kalaa, päivän specialia. Tunnelma oli muutenkin kiva, kun siellä soitti joku bändi ja ilta pimeni :)


Alaskan halibut
Viihdyn Suomessa loistavasti mökillä niin nautin myös suuresti Tahoella mökkeilystä. Jetlagin takia heräsin ekan viikon ajan tosi aikaisin aamulla (ekoina aamuina jo kuudelta, muina kasin aikaan), joten Chrisin vielä nukkuessa kokkailin meille aamiaista. Harmi vaan ei muistettu etsiä pancakes aineksia, että olisin voinut toteuttaa ihanan amerikkalaisen aamiaisen... :) Mutta silti vaahterasiirappi on maailman parasta ja voisin syödä sitä minkä vaan kanssa. Chris ja hänen perheensä vähän ihmetteli kun laitoin sitä jogurttiinikin :D




Tahoe oli siis erityisen mieluinen paikka mulle... :) Chrisin isä epäili Sonomassa illallisella, etten viihtyisi Tahoella, koska se muistuttaa niin paljon Suomea. Kun on se järvi ja puut aika samanlaisia. Mutta ei meillä Suomessa ole sellaisia upeita vuoria, joiden huipulla on kesälläkin lunta! Eikä se järvi näyttänyt samalta kuin Suomessa, vesi oli niin kirkasta ja se järvi niin valtava. Ne kaikki kaupat ja ravintolat eivät myöskään sopisi suomalaiseen mökkikylämaisemaani, kun ei meillä ole sellaista turistimeininkiä. Musta Tahoe oli ihan älyttömän kiva paikka ja haluan sinne pian uudestaan :)

Teimme Tahoelta unelmieni päiväreissun Renoon Nevadaan, josta lisää seuraavassa päivityksessä.

Bisous et bon week-end!
Mimi

2 kommenttia:

  1. Juu Pia sano kanssa että oli paljon gluteenittomia tuotteita kun niitä on markkinoitu ns. terveellisinä Jenkeissä :) Ihania kuvia ja näyttäis olleen loistoreissu, täytyy sopia nyt joku päivä et nähtäis. :)

    VastaaPoista
  2. Moi Satu! <3

    heh hauska et Pia oli huomannu saman asian! tulispa suomeenkin toi gluteeniton terveystrendi, nii ehkä niiden tuotteiden valikoima lisääntyis ja hinnat tippuis alemmas :) mulla olis aikaa ens viikolla, ois kivaa nähä sua pian muru :)

    VastaaPoista