keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Suomiviikko: saapuminen Helsinkiin ja ilta Kalliossa

Coucou! :)

Kirjoittelen vähän ripotellusti Suomiviikosta ja luvassa on postauksia Helsingissä viettämästänne ajasta sekä ihanasta kolmen päivän mökkireissustamme. Kuvia ja kerrottavaa on niin paljon, ettei kaikki mahtuis yhteen postaukseen ;)

Laivareissu meni ihan putkeen, vaikka kuten arvata saattoi niin sunnuntai-illan Silja Serenaden (vai oliko se nyt Symphonyn) muut matkustajat koostuivat lähinnä eläkeläisistä ja lapsiperheistä. Heti laivan lähdettyä menimme illallistamaan buffettiin. Kaverini tykkäsivät siitä tosi paljon, oli kuulemma paras buffet, jossa ovat koskaan olleet. He ihmettelivät, miten isoja simpukoitakin oli tarjolla ja kuitenkin buffetin hinta oli vain se vähän päälle 30e sisältäen myös kaikki juomat. Mä en ite välitä laivan buffetin alku- tai pääruuista, odotan aina vaan sitä jälkiruokaosioo. Mä maistelin vähän jotain alkupalakaloja ja salaattia ja päätinkin sit suosiolla siityä jälkiruokaan, jota söinkin sit pääruoankin edestä :) Mulla ja Chrisil oli tosi kiva hytti, saatiin ihastella ikkunasta merta ja pakettiin kuului myös vielä meriaamiainen. Illalla me käytiin laivan diskossa, tanssilattia oli ihan täynnä puoli yhdeltä yöllä. Me vaa paineltii suoraa hissistä sinne tanssiin ja hetkessä se tanssilattia alkoi täyttyä. Ei tosin voi sanoa, että porukkaa ois ollu mitenkää hirvee paljon mut ihan hauskaa oli.


maisemia laivasta



Maanantaina saavuttiin satamaan klo 10 ja Helsinki tervehti rakkaita vieraitani heti kaatosateella.



Tultiin sporalla mun luokse ja heti ensimmäiseks otettiin kaikki parin tunnin päikkärit. Chris ajoi mut töihin (tietenkin olisin ollut myös itse ajokunnossa, älkää nyt hulluja kuvitelko :D). Mun navigaattorin sai onneks ohjelmoitua englannin kieliseksi ja Chrisin oli sit tosi helppo ajaa sen avustuksella takaisinkin Ompusta ilman mua. Mun ystäväni Satu huolehti sit vieraistani iltapäivän ja vei heitä kaupunkikierrokselle. Ennen mun työvuoron loppua Chris ja kumppanit tulivat sitten Omenaan shoppailemaan ja moikkaan mua töihin. Kotiin päästyä katsottiin Napapiirin sankarit (enkun kielisin tekstein varustettuna) ja noi rakasti sitä leffaa! Suosittelen ehdottomasti näyttään tota leffaa ulkomaalaisille kavereille, siitä niin näkee sen Suomifiiliksen ja lisäks leffa on tosi hauska. En ihmettele yhtää et toi leffa pyöri Pariisissakin, kävin meinaan kattoon sen siellä leffateatterissa :) Harmi, ettei Rare Exports oo ehtinyt tulla viel dvd:lle, sen olisin halunnut myös näyttää.

Tiistai-torstai oltiinkin mökillä, mistä lisää myöhemmin :)

Perjantaina jouduin olemaan töissä 9-18. Nikola, Lachie ja Andew olivat 22 tunnin risteilyllä Baltic Princessella Tallinnassa ja saapuivat perjantai-illalla takas Helsinkiin. Chris ehti vähän tylsistyä päivän aikana mutta illalla meillä oli hauskaa ohjelmaa. Suunnattiin nimittäin Kallioon! Ajattelin, että haluan näyttää jotai originelliä suomalaista tapaa juhlia ja mietin, et no mikäpäs muu sopii siihen kun Kallio. Siellä näkee hyvin kirjavia ihmisiä. Satu ja Satun kaveri Antti olivat meidän Kallio-oppaina. Meidän mukaan tuli myös mun ystävät Saara ja Noora. Mä en tunne Kallioo muutakuin Approsta ja kaikista niistä baareista oo mitään kirkkaimpia muistikuvia :D Ensin mentiin haukkumaan vähän iltapalaa Bullmaniin, jossa on muuten tosi hyvä annosvalikoima (mm. halloumisalaattia), niiden koot isoja ja hinnat edullisia. Seuraavana kohteena oli Pacifico, jonka naisten vessassa oksensi joku tyttö. Kello oli vähän yli 9 illalla. Muuten siellä ei viel ollu hirveesti porukkaa, mut drinkit vaan 5e ja dj sattu soittamaan just jonkun melbournelaisen Helsingistä kertovan biisin sattumalta. Drinkkien jälkeen jatkettiin Tenkkaan laulamaan karaokea :D Siel Tenkas oli musta ihan ruotsinlaivameininki. Kirjavaa eri-ikäistä (humalaista) porukkaa, mutta leppoinen tunnelma. Lachie lauloi Frank Sinatraa ja mä lauloin Nooran ja Saaran kans PMMP:tä. Ei laulettu kauheen kovaa siihe mikkii kun mietittii, ettei ehkä olla nii kauhee hyvii laulajii :) Satu ja Antti laulo jonkun legendaarisen suomalaisen biisin, jonka nimeä en enää muista.
 

vadelmamargaritat Pacificossa

Satu ja Antti laulamassa
Oli kyllä hauskaa vaihtelua viettää iltaa Kalliossa! Puhuttiin tyttöjen kanssa, että tolle illalle tulee jatkoa tulevaisuudessa :) Ei tosin ehkä tarvii mennä enää Tenkkaan mutta Kallio on täynnä monia  muita baareja. Yleensä ei oo vaa tullut lähdettyy sinne kun tuntuu et se ois jotenki "kaukana". (Mulla on 5 min kävelymatka Onnelaan mutta oonkohan sinne kohta jo yli-ikäinen??)

Minne te veisitte ulkomaalaiset kaverit juhlimaan? :) Mietin et opiskelijabileet ois kova juttu, mut näin kesällä pitää miettii jotain muuta :)

Bisous ja aurinkoista keskiviikkoa!

Mimi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti