keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Miniloma Tukholmassa

Coucou! :)

Anteeks kun en oo ehtinyt yhtään kirjoittaa tänne :(  Mulla on ollut melkoisesti ohjelmaa viimeiset kaks viikkoa kun Chris oli täällä ja Nikola, Andrew ja Lachie ma-la. Chris lähti eilen :,( Olin ajatellut postailla kuulumisia jo eilen, mutta mieli oli sen verran haikea ja surullinen Chrisin lähdettyä, etten oikein ollut kirjoitustuulella. Oli ihan huippukivaa kun Chris oli täällä, vaikka ekan viikon Chris olikin harmillisesti kipeenä. Huomasin myös, että on yllättävän rankkaa käydä samaan aikaan töissä ja sen päälle hostata vieraita. Chrisiä en laske tietenkään vieraaksi mutta silloin kuin meitä oli yhteensä 5 niin tohinaa riitti ja yritin parhaani mukaan järjestää kaikkea kivaa ohjelmaa töistäni huolimatta :) Voitte vaa arvata kuinka väsynyt olin illalla nukkuun päästessä kun ensin viettää 8 tuntia töissä ja sitten samantien kaikkea ohjelmaa myöhään asti. Mutta oli kyllä todella hauskaa Chrisin ja meidän ystävien kans ja kivaa näyttää omaa kotimaataan :)

Lennettiin siis torstai-iltana Tukholmaan. Yövyttiin 3 yötä hotel Odenissa, joka oli sijainniltaan mainio (Odenplanin tunnelbanan vieressä) ja muutenkin ihan jees. Meillä ei ollut kauheasti valinnanvaraa, sillä lauantaina oli Stockholm city marathon, joten koko Tukholma oli täpötäynnä juoksijoita ja turisteja. Perjantaina ensimmäiseks selvitettiin hotellin respasta, miten päästään lääkärin vastaanotolle. Meillä kävi tuuri, koska hotellin vieressä olevalla lääkäriasemalla oli juuri kyseisenä tuntina päivystys ilman ajanvarausta. Se lääkäri oli tosi mukava ja puhui hyvää englantia, Chris sai uudet antibiootit. Sitten käytiin siinä Odenplanissa kirkossa, mutta jotenkin tää luterilainen kirkkotyyli ei vedä vertoja katolisten kirkkojen komeuksille. Kierreltiin rauhallisesti T-Centralenin ympäristössä ja käytiin myös Gamla Stanissa. Niiin ja mitä ei voi unohtaa Tukholman reissulla....

NK:n samppanjabaari
.. NK:n samppanjabaaria! Mun lempparipaikka Tukholmassa <3

Illalla tavattiin Nikola, Andrew ja Lachie. En oo varmaan muistanut mainita, mutta he ovat kaikki Melbournesta Australiasta ja opiskelivat Pariisissa Sciences Po:lla, kuten Chris. Me löydettiin sattumalta Hötorgetin läheltä kiva ravintola, jossa sai pyttipannua :) Olivat ihan innoissaan ja tykkäsivät kovasti :)



Käytiin myös yksillä jossain pubissa. Yritin tilata siideriä, heillä ei ollut. Se baarimikko yritti kovasti tyrkyttää mulle omenaolutta ja harmitteli kauheesti kun kerroin, ettei keliaakikko todellakaan voi juoda olutta (ellei se oo jotai kukko-olutta) :D

Lauantaina meillä olikin varsinainen museorumba. Aamulla Vasamuseet, jossa on se Vaasalaiva. Jossa kaikki on varmaan käynyt joskus pienenä vähintään. Mä tajusin sen laivan nähdessäni, että oon nähnyt sen ainakin 3 kertaa aiemmin tai enemmän :D No onhan se aina vaikuttava ilmestys. Nyt tosin ymmärsin paremmin sen tarinaa kun nuorempana ja syitä, miksi se upposi. Vasamuseon lähellä siinä pihalla oli jonkinlainen tori, jonne suunnattiin lounaalle. Ruotsi on ihana maa kun siellä saa niin helposti gluteenitonta! :) Yhen kojun kokki paistoi mulle silakkapihvejä ilman leivitystä ja ne oli ihan sairaan hyviä. Puhuin ruotsia ja yllätyin miten hyvin osaan selittää ruokavaliostani ja tilata ruotsiks. Jee mun kielitaito ei siis oo ihan kuraa.. Jatkettiin Nordiska Museet, jota suosittelen kaikille muodin ja ruotsalaisen kulttuurin ystäville. Siellä oli yhes kerrokses muotinäyttely, muotia eri aikakausilta :) Tykkäsin myös ruotsin juhla-aiheisesta osastosta, jossa oli paljon Ruotsin kulttuurin liittyviä juttuja. Iltapäivällä mentiin vielä Historiska Museet joka oli museoista ehdottomasti paras. Siellä oli tosi mielenkiintoinen viikinkinäyttely ja museo pisti myös pohtimaan ihmisyyttä noin yleensä. Näyttelyssä oli paljon teräviä kysymyksiä katsojalle, joita sai pohtia hiljaa mielessään peilaten ihmisen entisajan elämää nykyaikaan.

Stockholm City Maraton

Karlaplan

Vasamuseet



Illalla Chris lepäsi, koska oli vielä aika kipeä. Jupi ja Jetro oli kaupungissa, koska Jetro juoksi maratonin. Menin niiden ja heidän kahden kaverin kanssa syömään Gamla Staniin. Kävi ilmi, että ilmeisesti kaikki muutkin maratonturistit olivat keksineet lähteä syömään Gamla Staniin lauantai-iltana puoli yhdeksältä. Etsittiin yli tunti ruokapaikkaa ja kysyttiin vapaata pöytää reilusti yli 10 paikasta, varmaa jopa 30 :D vaihdettii vaa aina vuoroo et kuka kysyy.. Vihdoin pitkän etsinnän jälkeen löytyi kivan oloinen paikka, jossa oli tilaa 5 hengelle. Yllättävää oli kuitenkin, ettei päästykää syömää ravintolan katutasolla olevaan kerrokseen vaan meidät ohjattiin kapeita rappuja alas hämärään kellariin. Siellä oli luolamainen huone, jossa oli vielä joulukoristeetkin ja joku iso meluisa saksalainen seurue syömässä. Alkufiilis oli siis että mitähh tännekkö oikeesti jouduttiin, mutta ruoka oli onneks hyvää ja lähdettii tyytyväisinä pois :) olipahan kokemus..

Sunnuntaina menin kaksin Chrisin kanssa Skeppsholmeniin Moderna Museetiin, modernin taiteen museoon. Se oli mielenkiintoinen, tykästyttiin etenkin yhden taiteilijan teoksiin, joihin oli kirjoitettu pienellä präntillä paljon ajatuksia herättäviä tekstejä. Ilma oli kaunis, mutta tuulinen. Lounasta syödessä alkoi yhtäkkiä sataa kaatamalla, mutta sopivasti ruuan jälkeen sade loppui. Käytiin vielä NK:lla ja arvata voi minne mä päädyin... :) Chris kierteli vähän ja mä nautin samppanjalasillisen. Siel samppanjabaarissa oli kaks ihanaa koiraa samaan aikaan, ne oli tosi söpöjä!

hot dog



Hedgehog <3
Tämän ihanan Hedgehogin sain Chrisiltä Gamla Stanissa <3 Sen nimeksi tuli Jojo. Eilen kun hyvästelin Chrisiä Helsinki-Vantaalla, sujautin salaa tämän söpöläisen Chrisin taskuun. Ajattelin, että Chris löytää sen turvatarkastuksessa ja piristyy, kun hänen ei tarvii matkustaa yksin :) Mulla on siis nyt ikävä myös Jojoa...

Ei oo kivaa ikävöidä toista ja silloin pitää mennä katsomaan toista, ettei oo niin paha ikävä :) Siispä tämä tyttö lentää sunnuntaina Berliiniin! ;)

Bisous,
Mimi

ps. Iso Suomipäivitys tulossa ystävieni vierailusta ja mökkiseikkailustamme. Aion kirjoittaa päivityksen niin, että muutkin saavat siitä vinkkejä, miten esitellä Suomea ulkomaalaisille ystäville :) Ja mitä mun ystävät oikein ajattelivat Suomesta, hihh. Palaan pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti