sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Pariisi-Suomi matkailua

Heippa! :)


Terkkuja Tampereelta ja Helsingistä, oon ollu täällä keskiviikkoillasta lähtien ja huomenna takas Pariisiin. Tulin hautajaisten takia, että ei mikään iloinen syy mutta ollu kuitenkin kiva nähdä taas porukoita, Santtuu ja Marii ja muita läheisii.

Ranskassahan netin hommaaminen ei oo mikään nopein juttu (menikö siin ny 3 viikkoa tai jotain sellasta) ja nyt kun mulle tuli toi muutto, niin kestää yli 2 viikkoa netin siirtämisessä uuteen osoitteeseen :D Tällä ajalla ei siis toimi mun tvkanavat, lankapuhelin eikä netti, mutta tietenkin maksan normaalin 29,90e kuussa tästä... Ku ny ottais selvää tosta systeemistä, kaikki tehdään niin vaikeeks. Nettiyhteyttä hommatteassa/siirtäessä kannattaa onkia selville muuten asunnossa ennen asuneen nimi, koska esim. SFR vaatii sen tiedon melkeimpä pakollisena yhteyden saamiseks. Siinä kohtaa ku ne alko inttää, et mun on pakko selvittää sen edellisen asukkaan puhelinnumeronkin, mulla meni aika hermot siihe virkailijaan ja kummasti asiat sit hoitu ilman sitä numeroa :D Mut joo tän nettiasian takia en ollu päässy päivitteleen tänne mitään :/


Hassua olla taas Suomessa, kun on niinku kaks kotia nyt: Helsingissä ja Pariisissa. Tavallaan on hyvä käydä Suomessa useemmin, niin ei tuu sellane olo, et ois kaks ihan erillistä elämää eri maissa. Oon kuullu monelta, et se paluu kotimaahan vaihtovuoden jälkeen on tosi rankka ja "shokki", et aluks vaikee tottua oleen taas kotimaassa ja sopeutua "vanhaan" elämäänsä. Mä nyt mietin näitä Suomen reissuja siis tältä kannalta positiivisena, et nyt ei erottaudu liikaa Suomestakaan vaan elää myös normaalia elämäänsä täällä käydessään :) Ja ei nyt ois voinu sanoo, etteikö ois ollu kiva tulla kotiin kun Janne oli siivonnu koko kodin ja järkänny ihanan illallisen! :) Ois ihan sairaan outoo, jos ei ois omaa samaa kotia tän vaihtovuoden aikana mihin tulla käymään. Kivaa kun on kaikki tavarat samoilla paikoillaan ja kaikki ennallaan täällä, eikä niin täs asunnos asuis joku alivuokralainen tai et ois joku muu järjestely.. Just hyvä näin! :)

Toivon, että Ranskassa loppuis vihdoin toi lakko. Nyt ei tosin tarvii varmaan jännittää, et toteutuuko lento toisin kun keskiviikkona pelkäsin.. Easyjetiltä tuli jo mailia, että lento ehkä perutaan tai se myöhästyy paljon näiden polttoaineensaamisvaikeuksien takia. Onneks se lento ei ollu kuitenkaan ku tunnin myöhässä ja pääasia et lähti ylipäätään :) Nythän tääl Suomeski on kai tiistaina joku lakko, joka vaikuttaa lentoihin mut ei kai kosketa Easyjettii ja maanantaita. Onneks muuten on toi Easyjet, koska ei oo kauheen kallista matkustaminen.. Maksoin nyt tänne tulostani menopaluu 135e (varattu pari viikkoo sit) ja yleensäki vaik ottais samana päivänä viel ni pääsee n.200e menopaluu. Tai sitten jos ei jaksa noita myöhäisiä lentoja (easyjetin kone lähtee vasta puol 9 aikaa suomesta illal) nii finski lentää jotai 7 kertaa päiväs, mut ne on sit aina kalliimpia. Viimeks tulin finskil ja ainoo kiva oli, et lennol sai juomaa ja jotai ruokaa sisältyen siihe lippuun plus matkatavaroista ei tarvii erikseen maksaa. Paitsi mul on vaa käsilaukku ku matkustan, harvemmi tarvii oikein mitää mukaan.Mut ihanan halpaa lentää!

Tässä muuten kuvia mun uudesta kodista :) Pidän pikkutuparit ens viikolla ja pitäis löytää viel jotai säkkituolei tai vastaavia sinne, et sais vielä viihtyisämmän siitä :) Ai nii ainoo negatiivinen juttu tos asunnossa on, että siin samas kerrokses käytävän pääs asuu joku sekopäävalittajanainen. Onneks mä voin leikkii sit, etten osaa ranskaa jos se tulee jotai urputtaan :D

tuolla ylimmässä ullakkokerroksessa majailen :)



tuparilahja porukoilta, taulu on Montmartren Place du Tertren taiteilijaukiolta :)

maisema mun ranskalaiselta parvekkeelta (joita on 3 :D)

Pariisiin lähtöä odottaen,
Mimi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti