lauantai 30. lokakuuta 2010

Ihana viikko takana!!

Salut! :)

Pahoittelut, etten oo päässyt päivitteleen mitään kunnolla. On ollut kaikkea kivaa ohjelmaa, kun poikaystävä tuli mun kans Pariisiin maanantaina ja toiseks mulla ei VIELÄKÄÄN oo nettiyhteyttä… :D Heti alkuun voin todeta, että täällä ei kyllä mikään toimi niin kuin pitäis, yllätyksiin joutuu varautuun koko ajan. Odotin kaks viikkoa ilman nettiä eiliselle sovittua asentajan aikaa eikä se asentaja tai SFR vaivautunut sit ilmoittaan, et se asennus onkin peruttu. Soitin sinne asiakaspalveluun et mitä ihmettä 2 viikkoo ollu jo ilman nettii muuton takia ja miksei se asentaja tullutkaan, niin en saanut mitään kunnon vastausta enkä edes uutta aikaa (saattaa mennä pahimmillaan sit joku kuukausi ennen netin saamista… :D) Lisäks sähkösopimuksen tekeminen on myös todella haasteellista, en saanut sitäkään onnistumaan, vaikka mulla on jo sopimusnumerokin. Hehee onneks mulla toimii tääl sentään vielä sähköt vaikkei ookkaan nettiä, tv-kanavia eikä postit tuu perille (osoitteenmuutoksen päivittyminen täällä kestää kauan)

No mut mulla on ollu kuitenkin tosi hauskaa eikä noi asiat sit oo ku pikkuasioita verrattuna siihen, että pystyn hengittään täs uudes asunnossa täydellisesti, ei oo ollu ainuttakaan hengitysvaikeutta pitkään aikaan (luojan kiitos pääsin eroon siitä homeluukusta ja nyt joku toinen parka vuokraa suomi-instituutin sivulta sen kämpän). ollu tosi ihana viikko, nautittiin Pariisista täysillä –samalla kuitenkin opiskellen :) Tiistaina käytiin mun 4 tunnin hypärin aikana kävelemässä St.Germanin ja vitosen alueella, käytiin St.Sulpicen kirkossa sytyttämässä kynttilät mummulle. Tosi kaunis kirkko eikä oo paljookaan turisteja, kannattaa käydä, vaikka sen ulkoasu onkin parhaillaan remontissa. Käveltiin myös Luxembourgin puistossa ja käytiin lounaalla Mouffetardilla, jonne palattiin myös illalliselle :) Keskiviikkona me nautiskeltiin belgialaisia moules frites eli simpukoita Leonissa, mun yliopiston lähellä olevas simpukkaravintolaketjussa.Sit käytiin iha ku toises maailmassa, la Défensessa, joka on Pariisin bisneselämän keskus ja eroaa täysin pariisilaistunnelmasta moderniudellaan ja kiireisyydellään. Siel on hyvä shoppailla kuiteski ja Grande Arche oli kiva nähä, vaikka Michelin oppaas oli iha vanhaa tietoo, että sinne ylös ois vielä päässyt.



 St.Sulpicen kirkossa





La Défense

Torstaina järkkäsin tuparit ja oli tosi onnistunut ilta! Vaikka yllätyin oikeesti, että ranskalaiset ei tosiaankaan osaa välttämättä ollenkaan englantia. Tässä maassa voi kouluttua maisteriksi yliopistossa osaamatta sanaakaan englantia! Mun pariisilainen kurssikaveri Valerie kertoi valinneensa pakolliseks vieraaks kielekseen espanjan, eli hän ei osaa siks englantia. Valerie on kuitenkin ottanut nyt viimeaikoina jotain enkun alkeiskursseja, mutta ei osannut tai ymmärtänyt paljoakaan englantia. Meidän tupariporukkaan kuului siis ainoina suomalaisina mä, Janne ja Satu ja sit itävaltalainen Edith, muut oli ranskiksii täältä Valerie, Simo, Stephane, Sara ja Saran poikaystävä. Janne oli ainoo, joka ei puhu ranskaa, mutta Valerie, Simo ja Stephane ei juurikaan ollenkaan puhuneet englantia niin kieli vaihtu väkisinkin ranskaks :D No mut ilta oli kaikin puolin hauska ja jatkettiin pienemmäl porukal viel sellaseen yökerhoon kun l’Arc, joka on ihan täs lähel Riemukaaren vieressä. Juotiin siel lasilliset samppanjaa ja seurattiin meininkiä (tytöt tanssii coctailmekoissa ja rikkaat vanhat miehet tarjoaa juomia) :D
Perjantain vietettiin päivä Disneylandissa. Sinne pääsi kätevästi tästä suoraan RER-junalla alle tunnissa. Olin viime pääsiäisenä just Orlandon Disneyworldissa, se oli toinen kerta siellä, ja ajattelin sit et tääl ois suunnilleen sama systeemi kun siellä. Siks ostin meille 2 puistoa/päivä-lipun (55e/kpl), kun ajattelin et ne kukin Fantasyland, Adventureland, Discoveryland jne. on omat puistonsa.. :D No 2 puistoa-lippu tarkoittikin sisäänpääsyä kaikkiin niihin puistoihin (jotka oli ky jotai minipienoismalleja verrattuna Orlandoon) sekä Walt Disney Studioille. Me sit päätettiin kiertää rauhassa se Disneyparc ja jättää ne studiot ens kertaan. Oli kiva, kun siel oli kaikkii Halloweenjuttui, mut laitteet ei ollut kyl kauheen erikoisia. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, mutta ei toista kertaa tarvii mennä samaan puistoon ja Orlandoon ei kannata verrata ollenkaan. Mut oli tosi kiva päivä ja hauskaa :) Oltiin vähän väsyneitä päivän jälkeen, mut mentiin vielä Champs-Elyséesille nauttiin lemppari Rossinit George V:lle ja syötiin myös siinä, yllätyttiin postiivisesti ruuan tasosta (Champs-Elyséesellä yleensä maksaa paljon, mutta taso ei oo välttättä ihmeellinen) nii heh meidän drinksut makso enemmä ku ruoka, et kyl mennää toistekin syömään sinne. 


tupareista







George V, terassilla tarkeni hyvin lämpölampun alla


Nyt on tosi haikee olo. Mut no mun piti tänää mennä heti ku olin saattanut poikaystävän bussille niin St.Denisiin sellaseen Haiti-tapahtumaan. Yhellä kurssilla (images sociales des langues) meidän ryhmän pitää tehdä tutkimusta haitilaisen kreolin opetuksesta Pariisissa ja tutustua haitilaiseen kulttuuriin. Nyt oon sit sivistänyt itseeni Haitin tapahtumilla ja maanjäristyksen seuraamuksilla ja jälleenrakentamisoperaatioilla, niin osaan taas arvostaa suuresti kuinka helppoo meil tääl länsimaissa onkaan. Mut vitsit miten ihana kaupunki tää Pariisi on.. ihalin tänää taas auringonlaskun mun pikkuparvekkeelta.

Je t’aime Paris <3 :)
bisous bonne soirée à demain!
mimi

(poistin osat kuvista ja tekstistä jälkeenpäin sellaisista tietyistä syistä etten haluu itse katsella enää niitä täällä enkä lukea)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti