tiistai 30. lokakuuta 2012

Aasialaisia makuja Pariisissa

Coucou!

Olen lähinnä hehkuttanut ranskalaista ruokaa tarjoavia perinteisempiä ranskalaisravintoloita blogissani, mutta Pariisissahan löytyy myös loistavaa aasialaista ruokaa.

Sushi on Pariisissa edullista ja sushipaikkoja löytyy joka kadunkulmasta niinkuin Helsingissä kebab- tai kiinalaisia ravintoloita. Erona Suomen sushipaikkoihin on, että en ole nähnyt yhtä ainoatakaan sushiravintolaa, jota pyörittäisivät ranskalaiset. N.10 eurolla syö Pariisissa helposti alkumaljan, misokeiton ja raastesalaatin sisältävän sushilajitelman. Kun menin ekaa kertaa lähimpään sushipaikkaan ottamaan take awayta niin ne laittoi kaupan päälle mukaan limsatölkkejäkin, kilpailu asiakkaista on kai kovaa. Japanilaisilla ravintoloilla ja sushimestoilla on kuitenkin isoja tasoeroja.

Okame, (235 fg St-Honoré, 75008 Paris, ihan Ternesin metroaseman tuntumassa ja kävelymatkan päässä Riemukaarelta) on paras löytämäni japanilainen ravintola, jonne kannattaa poiketa kauempaakin. Pariisin kaverini Sara neuvoi tän paikan mulle, hän vei mut sinne kerran lounaalle. Pieni ja aito paikka, ystävällinen palvelu. Sopii hyvin lounaaseen tai take awayhin, ravintolan takaosassa on pieni määrä asiakaspaikkoja. Sake tarjoiltiin lämmitettynä.



Intialaisista mauista pitäville suosittelen lämpimästi Shenazia (11 rue Houdon, 75018 Paris. Pigalle). Tämä pikkuinen tunnelmallinen intialainen sijaitsee sivussa Montmartren hulinasta pikkukadulla, joten tänne ei ohikulkija suoraan eksy. Ravintolassa on kuulemma harvoin toisia asiakkaita, mutta sen ei kannata antaa häiritä vaan rohkeasti astuu sisään. Tän paikan bongasin jostakin ravintolaoppaasta ja tää paikka on myös mun pariisilaisen ystäväni Manoninkin suosikkipaikka. Tarjoilija oli tosi mukava ja kiinnostunut Suomesta. Ei oikeastaan tiedetty juurikaan mitä tilattiin, mutta oli kyllä tosi hyvää ja hintataso kaikissa ruuissa oli edullinen. Heti ensimmäisenä saatiin eteemme joku alkutarjotin, jossa oli kaikkia pikkumaistiasia. Haluan kyllä mennä tonne uudestaan taas seuraavalla reissulla! :)


alkutarjotin talon puolesta













Ja sitten Lähi-Itään... Reflets du Liban (25, rue de Brantôme, 75003 Paris, métro Rambuteau). Manon vei mut ja Saaran tuonne syömään, ei oltaisi kyllä itse ikinä löydetty tuota ja ei oltu aiemmin kokeiltu libanolilaista ruokaa, oli kyllä todella positiivinen yllätys. Gluteenitonkin ruoka järjestyi hyvin  kun kunnolla selitettiin, että mitä ruuassa ei saa olla :) Todella ystävällinen palvelu ja erinomaista roséviiniä! Edulliset hinnat.





ihana todella makea jälkkäri <3


Ja vielä hyvä kiinalainen, Mandarin Sorbonne (18 rue Cujas 75005 Paris, RER Luxembourg, métro Cluny la Sorbonne), Sorbonnen yliopiston tuntumassa. Kävin tuolla monta monta kertaa syömässä kun asuin aluksi ihan tuon paikan naapurissa. Ranskassa en suosittele meneen syömään kiinalaista, ellei tiedä paikan olevan hyvä, sellaisia kauhukokemuksia on tullut... Mutta tämä on hyvä ja kiva pieni ravintola, palvelu on nopeaa ja ruoka hyvää. Hintataso on kohtuullinen, mutta ei edullisin. Tässä lähellä on muuten katu nimeltä Rue Monsieur le Prince, jonka varrella on monta japanilaista ravintolaa!

Onko teillä hyviä vinkkejä aasialaisista ravintoloista Pariisissa? :) Ainakin 10. kaupunginosassa on melkoisia sushikeskittymiä, ja 18.:ssa on tosi paljon aasialaisia samoin kuin Belle-Villessä. Niissäkin tullut käytyä monissa, mutta ei ole jäänyt mieleen mitään mainitsemisen arvoista paikkaa niistä, paitsi yksi, jonka nimeä en tietenkään muista.

Bisous <3
Mimi

1 kommentti:

  1. Ihanan eksoottisen näköisiä ruokia, etenkin noi sushit saivat veden herahtamaan kielelle!! :D Ja toi jälkiruoka!! :P

    VastaaPoista