keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Arjen nautintoja syksyn pimeydessä

Salut! :)

Sataa ja on pimeää. Kävelen sitkeästi joka päivä yliopistolle ja takaisin sateesta huolimatta. Mitäs sitten, vaikka vihreätä valoa odottaessa ohi ajava auto ajaa niin läheltä, että lammikon vedet roiskuu mun päälle. Tervetuloa Suomen syksyyn! Lehdet putoaa ja niihin liukastuu kadulla, jollei katso eteensä. Miten ihmeessä syksystä voisi sitten nauttia? Ei mitenkään, mutta mä olen keksinyt tavan selviytyä siitä ;) Arkipäiviin on lisättävä nautintoja, jotta tästä synkästä ajasta selviää talveen asti.

Maanantai

Hyvä ruoka! 

illalliselle Teatteriin maman kanssa... Huono ilma unohtuu herkutellessa. Joskus on vaan ihana mennä syömään hyvin niin, että joku tuo nenän eteen ihanaa ruokaa... Varsinkin kun edellisenä päivänä en ollut syönyt oikein mitään (kiitos Kruo Thain ylitulisten ruokien joita ei voi syödä) ja kahvakuulatunnin jälkeen oli sit maailman kovin nälkä.

samppanja saa unohtamaan syksyn pimeyden :)
herkuttelua.. maa-artisokkakeittoa kampasimpukan kera


tonnikalasalaatti wasabikastikkeella. nam!
jälkkäriksi mustikkakohokas


Tiistai 

Pala Pariisia! Macarons <3 rakkaan muiston uudelleen elämistä

 Cafe Engelissä sai nauttia erittäin pariisikelpoisia macaronseja. Tarjoilijakin oli ollut samaan aikaan mun kanssa vaihdossa Pariisissa, ei tosin oltu koskaan tavattu vaan tuli vaan sattumalta puheeks :) Ihana mennä kahvittelun sijasta nauttiin lasillinen skumppaa kolmen macaronsin kera! Maksoi n.14 euroa/hlö ja macaronsit täytti niin, ettei tarvinnut syödä mitää illallista :)


Elinan kanssa muisteltiin Pariisia ja siellä yhdessä vietettyä aikaa :)

Cafe Engelin ikkunoista on makeet maisemat.. tulee jopa vähän turistifiilis hyvällä tavalla :)


Keskiviikko 

extempore lounas eri paikassa kun yleensä käy

Unicafen sijasta extempore lounas Ichiban Sushissa Aikatalolla. Piristää tavallista arkipäivää ihanasti, kun tsekkailee Unicafen tarjontaa ja mikään vaihtoehto ei huvita niin poikkeuksellisesti suunnattakin sushille! Jos olis tosin kerinnyt lounasaikaan eli ennen klo 14, niin olisi saanut lounaan vähän edullisemmin. Oli muuten hyvä ja kevyt mieli jatkaa luennolle :)

Heidin kanssa sushilounaalla Ichibanissa ennen luentoa


Torstai 

kantapaikassa ystävän kanssa 
 
Lasillisella kantabaarissa Kerhosessa (jossa saa muuten opiskelija-alea!) perinteisesti Saaran kanssa. Mukava rupatella viikon kuulumisia rennossa ilmapiirissä :)



Perjantai 

Rentouttava harrastus, eläinten seura... ratsastus! :)


Joka perjantai suuntaan Vantaalle kahden tunnin maastoratsastukseen islanninheppatalli Faguriin :) Voisiko olla mitään rentouttavaa tapaa aloittaa viikonloppu kun nauttia hevosen seurasta metsäpoluilla seikkaillen ja pellolla laukaten. Harmi vaan niitä ihania tunnelmia ja hetkiä ei voi oikein tallentaa kuviksi.


Elgurin kanssa elokuussa


Hihh siinä oli mun rentoutumis- ja selviytymistapoja vihaamaani vuodenaikaan syksyyn. Mutta paljastan nyt: en noita kaikkia juttuja samalla viikolla tehnyt :D Normaali arkipäiväni sisältää luentoja, opiskelua kotona ja reenit, ruuanlaittoa ja siivousta kotona. Mutta ei sitäkään jaksa päivästä toiseen samanlaisena. Kivaa ripotella eri juttuja eri viikoille :) Paitsi ratsastus on joka viikkoinen rentoutumiseni. Mutta muutoin kiva et on vähintään yks piristävä juttu arkeen joka viikolle. Viikonloput on sit ihan asia erikseen, niitä ei lasketa tähän. Mut siin on oikeesti  jotain mystistä tunnelmaa tehdä jotai tollasii pienii luksusjuttuja tavallisena arkipäivänä viikonlopun tai juhlan sijaan, eikö? :)

Millaisia tapoja teillä on selviytyä syksystä? Vai pystyykö syksystä itestään nauttimaan jopa?


La vie est merveilleuse [...], c'est lorsqu'elle se retire sur la pointe de pieds que l'on s'en aperçoit, mais la vie se goûte à l'appetit de tous les jours.
(Marc Lévy)
La vie est merveilleuse [. .. ], c'est lorsqu'elle se retire sur la pointe des pieds que l'on s'en aperçoit, mais la vie se goûte à l'appétit de tous les jours

Rentouttavaa syksyä! :)

Mimi

2 kommenttia:

  1. Moikka. Haaveissani on muuttaa pois Suomesta ja mietinnässä Pariisi. Minulla on tällä hetkellä kaksi koiraa (ja varmaan lisää tulossa). Haluaisinkin tietää, että mikä PAriisin kaupunginosa olisi paras koirien kannalta? Suomalaiset koirani, kun ovat tottuneet tekemään asiansa ruoholle, ei asfaltille.. Eli missä olisi hyvä, iso puisto aivan vieressä? Kiitos paljon vinkeistäsi!

    VastaaPoista
  2. Hei Chatrin!

    Kiitos viestistäsi. Pariisi on loistava paikka koiraihmisille, sille kaupunki on täynnä koiria :) Ja ravintolat, kaupat ym. tosi koiraystävällisiä verrattuna Suomeen. Jos et oo vielä lukenut, niin tässä linkki aiempaan postaukseen koiriin liittyen: http://whataboutmimi.blogspot.com/2011/05/koirat-pariisissa.html

    Suosittelisin Pariisissa muuttamaan esim. Bois de Boulognen lähelle. Se on Pariisin isoin viheralue eli lenkkeilymaastoa riittää ja on ihan metsämäistä, tulee vähän Suomi mieleen. Tällön esim. 16 arrondissement (valitettavasti on vaa aika kallista) tai 17. Porte Maillot'n lähelle. 7.kaupunginosassa ois sitte Champ de Mars, mutta se nyt ei tietenkää oo nii iso puisto et sen kiertää aika nopeesti ympäri. 14:sta on Parc Montsouris ja siellä asuminen edullisempaa. Suosittelen katsoon vaikka Googlemapsista Pariisin karttaa kun etsit asuntoo ja tsekkaan miten lähellä on puistoi ja kuinka isoja, Bois de Boulogne ois kyllä paras. Sitten on tietty myös Jardin de Luxembourg aika iso, 6. 5. kaupunginosissa. 19:sta on myös Buttes Chaumont. Onneks Pariisissa on paljon puistoja, tärkeintä ois sit löytää asunto, joka sijaitsee ihan sellaisen vieressä.

    Toivottavasti tästä on apua, kysy vaan lisää jos tulee jotain mieleen :)

    VastaaPoista