torstai 19. elokuuta 2010

Lähtöä odotellessa, reilu viikko Suomessa!

Salut! :)

Jännittää jo vähän, ensi viikon sunnuntaina edessä lähtö Pariisiin -10 kuukaudeks! Lähtöä helpottaa se, että sain vuokrattua asunnon etukäteen elokuusta lähtien ja hoidettua kaikki siihen liittyvät asiat sähköpostin kautta suomalaisen vuokranantajan kanssa. Ilmoitus asunnosta löytyi Institut Finlandais-sivustolta ja kämppä sijaitsee loistavalla paikalla Latinalaiskorttelissa vitosessa, noin vartin kävelymatkan päässä yliopistolta. Sain myös kuvia kämpästä, näytti tosi kivalta ja kotoisalta, vaikka pienihän se on. Neliöitä on suunnilleen 15 plus pieni eteinen, oma suihku ja vessa löytyy. Vuokranantajakin lupasi tuoda avaimet heti mun perille päästyä. Telkkari täytyy ostaa paikan päältä, ja nettiyhteys pitää avata myös itse sinne. Innostuin jo tekeen kolme lehtitilausta eilen: Ellen, joka ilmestyy joka viikko (!), public-juorulehden ja Cosmopolitanin. Lehtitilaukset on tosi halpoja Pariisissa, Cosmo maksoi koko vuodeksi n.20e ja Elle puoli vuotta 35e.

Muitakin valmisteluja on täytynyt lähtöä varten miettiä... Lehtitilaukset tietty tärkeimpänä :) Lennon Pariisiin sain 68 eurolla Blueonelta, ostin ne noin kuukausi sitten. Matkavakuutus mulla on tosi hyvä, se kattaa käytännössä kaiken vaihtovuoden aikana ja on mulla valmiina luottokortissa Amexissa. Hommasin myös Visan, koska Amex ei käy Ranskassa paljoa missään (ainakin viime vuonna oli vielä niin) ja Masterkin on sit hätätapauksia varten. Varasin myös hammaslääkäri ajan valmiiks ens vuodelle, koska yths:llä on vuoden jonot :D Tulin toissapäivänä kotiin 3 viikon reissulta Balilta ja matkalaukkukin odottaa sopivasti vaan uudelleen pakkaamista, mikä sujuukin jo ihan rutiinilla. Tavaraa saan viedä 20kg, eli mukaan lähtee vaan tärkeimmät perusvaatteet, kengät ja asusteet, shampoot ym painavat jutut ostan sitten Pariisissa. Yks mikä vie tilaa mun laukusta paljon, on pastat ja jauhot, joita aion raahata aluks mukaan mun keliakian takia. Onneks gluteenittomia tuotteita saa Pariisissa myös luontaistuotekaupoista, mutta valikoimista en tiedä vielä yhtään mitään.

Joistain jutuista oon joutunu luopuun vaihdon takia, lähinnä säästösyistä. Kahden vuoden ajan rakkaaksi tulleet rakennekynnet sai lähtee (rakas tavaramerkkini katosi!) ja samoin reilun vuoden olleet kestoripsipidennykset saa jäädä. Mulla säästyy nyt kuussa näiden luopumisien ansiosta n.150e. Vuodessa se tekee n.1800e, eli voin lähtee ens vuonna siis kunnon lomamatkalle niillä rahoilla! Onneks mä sain kuitenkin uuden huippuhyvän kynsien laittajan, joka on ilmainen! = Janne :D .

Lähtöä ennen mun tärkein prioriteetti on nyt läheisten näkeminen, sillä perhettä ja ystäviä ei pysty nähdä sitten kauheasti tulevan lukuvuoden aikana. Huomennakin onkin bileet, joissa nään melkein kaikkia parhaimpia ystäviä <3 Sitten lauantaina Tampereelle perhettä katsomaan ja sunnuntaina vierailut isovanhempien luona. Tuntuu, että ihan liian vähän aikaa olla Suomessa tää puoltoista viikkoa ennen lähtöä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti